Sacred Reich / Iron Reagan
Split

Armand
2019. május 21.
0
Pontszám
10
A múlt és a jelen crossover királyai, vagyis a Sacred Reich és az Iron Reagan egy közös split-lemezen egyesítette erejét. A lemezen összesen két dal található, amik a maguk kegyelten nyers erejével döngölnek bela a földbe.
 

A lemez A-oldalát az arizonai ős-thrasher Sacred Reich nyitja, akik 1996-os Heal című lemezül után egy hosszabb visszavonulót fújtak, majd ez év elején bejelentették, hogy visszatérnek (nem csak a gyökereikhez) és ezt egy amerikai, és egy európai turnéval nyomatékosítják. Ez utóbbi keretében hozzánk is ellátogatnak, méghozzá november 15-én egy pörgős bulit nyomnak a Dürer Kertben. A korongra felkerült vadonatúj Don’t Do It Donnie dalukat hallva azt kell, hogy mondjam Phil Rind és csapat ott folytatja, ahol 23 éve abbahagyta. Ahogy régen, most sem fukarkodnak robbanékony punk/thrash riffeikkel, amikkel középső ujjukat mutatják a jelenlegi politikai helyzetnek, különösen az amerikai miniszterelnöknek Donald Trumpnak. A közel két perces dalban minden finomkodás nélkül nyomják arcunkba a koszos thrash alapokra fektetett erőszakos, féktelen hardcore punk káoszát. Csak remélhetjük, hogy a hamarosan megjelenő Awakening albumukon is hasonlókat kapunk.


A B-oldalt a jelenkor legnagyobb crossover minisztere az Iron Reagan folytatja They Scream dalával. Finomkodásra tőlük sem számíthatunk, szinte egyenes adásban folytatja veterán harcostársa, a Sacred Reich arcgyalú vonalát. Egy grooveosabb nyitás után könyörtelen és kegyetlen riffeikkel hozzák az agresszív erőtől duzzadó thrash hardcore-punk attitűdöket, amit egy dallamosabb gitárszólóval csavarnak meg.


A két utcai harcos kemény csiszolatú drágakői durvaságuk ellenére nagyon is jól ragyognak. Veretes thrash riffeik és dühös hardcore, valamint punk energiájuk ellenére pedig jól példázzák, hogy két dudás nagyon is megfér egy csárdában. Mondom ezt annak tudatában, hogy ez a split leginkább a Sacred Reich nagyvisszatéréséről harsog, de tény, hogy az Iron Reagan is a tőlük elvárt papírformát hozza rajta.
 
Depeche Mode Depeche Mode
március 25.