The Forsaken
Traces Of The Past (2004)
A Svéd formációnak ez már a harmadik albuma. Azok akik eddig nem ismerték a The Forsaken zenéjét , a zenekar a Svéd melodikus death/thrash amerikai death metal elegyét játssza. A lemez jellegzetessége az Európai hangzás, noha az Art of Desolation című lemezükön jobban előtérbe került az amerikai death metal hangulat. A Traces of the Past tökéletes elegye a két korábbi munkájuknak.

A lemezen első hallgatásra is szembetűnő a hatalmas intenzitás , lendület. De az is hallható hogy nem tudják magukat függetleníteni a stílus vezető zenekaraitól. Hiányzik az albumról a egyediség és talán ez a lemez legnagyobb hibája. Véleményem szerint ez a legjobb lemezük eddig. De csak akkor tudnak kilépni a stílus vezető zenekarainak árnyékából , ha törekednek több egyéniséget belevinni zenéjükbe.

A One More Kill című felvétel szerintem a lemez legjobb dala, a lassú dallamosabb részeknél a The Haunted míg a gyilkos középrészek hallgatása közben a The Crown neve villant be. A többi dalra talán az egészséges extrémitás a jellemző. Az albumon megtalálható még a Metallica - Blackened című felvételének feldolgozása is. Az Amerikai kiadásra még pluszban felkerült 3 feldolgozás "Metallica - Creeping Death , Slayer - Spirit In Black, Grave - You'll Never See" plusz egy The New Breed című felvétel.

Összegezve a Traces of the past a stílus berkein belül egy jó lemez. Ha valaki szereti a banda régebbi lemezeit az ezzel sem csalódik. De ha nagyobb ismertséget szeretne a zenekar akkor mindenkép több egyediséget kell belevinniük zenéjükbe.
The_Forsaken_Traces_Of_The_Past_2004
Stílus:
Death Thrash Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
Dalok:
1.A Time To Die
2.One More Kill
3.Acid With Acid - Piece By Piece
4.Glitches Will Tell
5.Traces Of The Past
6.Serpent's Tongue
7.God Of Demise
8.Massive Machinery
9.The Empire
10.First Weapon Of Choice
11.Blackened (Metallica cover)
Írta:
Dolmen
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Koncertek
Steel Panther, Atomic Playboyz
július 17.,
Barba Negra Track
Gothoom Open Air Fest 2019
július 18.,
Gothoom Open Air
Combichrist - One Fire World Tour
július 19.,
Dürer Kert
Nazareth
július 19.,
Duna-part, József Attila sétány
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render