Force The Pace (2004)
A Withering Surface neve nem ismeretlen a mai metal színtéren. A csapat 1993-ban alakult és eddig 3 album fűződött a nevéhez. A 2001-ben kiadott Walking On Phantom Ice nagylemez után 2003-ban egy jól sikerült EP 'Ichor' készítettek, és most itt a csapat új nagylemeze is. A csapat új szerződést kötött az Olasz Scarlet kiadóval, és visszatért a régi dobosuk Nikolaj Borg is. A lemezt az Antfarm Stúdióban rögzítette a zenekar a produceri munkát pedig Tue Madsen vállalta magára.

És akkor most a lemezről. Az anyag elég erőteljesre és keményre sikeredett. Masszív riffek, nagyszerű technikai megoldások, erőteljes ének, igazi death/thrash hatás. A 10 dal elég változatos igazi gyöngyszemei a melodikus death metal szintérnek. A számokat hallgatva elvitathatatlan az In Flames , Soilwork hatása, de azt nem lehet mondani hogy a srácok másolnák az említett zenekarokat. A lemez hallgatása közben önkéntelenül is elindul az ember feje, és headbangelni kezd. Kőkemény gitárok melyeket vagy fülbemászó dallamok vagy igazi énekelhető koncert refrének szakítanak meg. A hangzást is nagyon eltalálták a srácok, kitűnően öblösen szólnak a gitárok, a dob és a basszus pedig igen masszív alapot biztosít.

Összességében a csapatnak ez az eddigi legjobb munkája. A két gitáros Allan Tvedebrink és Jacob Krogholt lélegzetvételnyi szünetet sem engedélyezett magának a lemezen. Igazán kemény de ugyanakkor mégis dallamos az anyag. Ajánlom hát minden melodikus death metal kedvelőnek, nálam oda kerül az In Flames, Soilwork lemezek mellé ez is!
Withering_Surface_Force_The_Pace_2004
Stílus:
Melodikus Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.Gears
2.Exit Sculpture
3.This View
4.Force the Pace
5.Hold the Line
6.Machinery
7.Inhale the Hyper Pulse
8.State of Emergency
9.Anything Goes
10.Urban Glasses
Írta:
Dolmen
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Koncertek
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render