Sun Faced Apostles (2005)
Új Wall Of Sleep album; őszintén szólva félve kezdtem hallgatni a lemezt, az előző nem nyerte meg annyira a tetszésem, h napjában többször is pörgettem volna...de szerencsére hamar eloszlottak a kételyek.
Sun Faced Apostles, 8 uj nóta, 47 perc. Az első track után úgy éreztem, h végre jó irányba startoltak a srácok, kellően dallamos, nem túl lehúzó doom ütős refrénnel. A hangzás megmaradt az előző album mintájára, ami nem is baj, mert azon is jó volt, ezután meg simán felismerhető lesz a WOS, ha valamely metalradioban szólni fog. A második címadó nóta picit visszább vesz a tempóból, szinte látom a menetelő apostolokat a csuklyában, a végén igazán kellemes kis szólóval. Harmadik és személy szerinti kedvencem a Labyrinths. Baromi jó riffeléssel indít, főleg a dalszöveg fogott meg benne és a refrén, "I can feel the walls" és ugye a Crowbar - Empty room című száma óta tudhatjuk, mennyire rá tudnak telepedni a falak az emberre.. A 4. hajó lassan csordogál a verzéig, de amint megszólal, azonnal levesz a lábadról. Ötös számmal indulnak a Goblinok, talán ez a szám tetszik a legkevésbé, a River viszont viszi a pálmát az előző helyett is, tiszta vokállal indít, majd beszakít a második gitár és a dob, végig tartva a közepes tempót. From The Bottom Of These Days valóban mélyről érint meg, remekül fel van építve, mind a gitárok és az ének. Utolsó szám, MotherSand & FatherStone tökéletes zárás, lassú és fájdalmas.
Végezetül: Oh igen, a legnagyobb hazai doomsterek ismét nagyot alkottak. A Mood feloszlása/felosztása óta ez a második Wall Of Sleep album, és végre meg vagyok elégedve az anyaggal. Az előző albumon is voltak kegyetlenjó alkotások, de a számok fele nem igazán tetszett a Mood dallamosságához szokott fülemnek. Persze, oké, h emiatt is lett vége a bandának, hogy valami újjal, mélyebbel és ütősebbel próbálkozzanak külön utakon, de ez csak most érett be számomra.
Wall_Of_Sleep_Sun_Faced_Apostles_2005
Stílus:
Doom
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
Dalok:
1.On Pain Of Birth
2.Sun Faced Apostles
3.Labyrinths
4.Ship Of Stake
5.Time Of The Goblins
6.The River
7.From The Bottom Of These Days
8.MotherSand & FatherStone
Írta:
Amarant
2005. október 3., hétfő
Facebook:
M.Trollnoczai 2012. január 22., vasárnap, 18:57
M.Trollnoczai
Csatlakozott:
2011. szeptember 19.
Hozzászólások: 9
(L)
--
http://www.facebook.com/ReanimatedHU myspace.com.com/ReanimatedHU
Koncertek
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
Skunk Anansie, Holy Chicks
július 31.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.075 seconds to render