Kyle Sevenoaks – Prodigy feldolgozás

A brit/norvég zeneszerző, Kyle Sevenoaks 2022. április 29-én jelentette meg a The Prodigy – Breathe című dalának feldolgozását. A szám premierje a GBHBL-en volt.

Amikor megkérdezték, hogy miért döntött a kislemez felvétele mellett, a következőket mondta:

“Mindig is hatalmas rajongója voltam a The Prodigy-nek, az intenzitásuk és az erejük a minták zseniális használatán keresztül mindig is olyan dolog volt, ami felcsigázta a fülemet. Minden alkalommal, amikor a DJ egy klubban lejátszotta valamelyik dalukat, azonnal energiával töltött fel, élőben látni őket szintén hatalmas élmény volt.

Már régóta szerettem volna egy feldolgozást készíteni a “Breathe”-ből, miután megtanultam a fő riffet gitáron, és évekig újra és újra eljátszottam. Néhányszor már megpróbálkoztam vele, de sosem voltam igazán elégedett az eredménnyel. Egészen addig, amíg meg nem szereztem a 9 húros gitáromat, és nem játszottam el azt az ízletes riffet olyan mélyen. Olyan dolgok dübörögtek bennem, amikről nem is tudtam, hogy léteznek. Hozzáadtam a kedvenc ipari és zenekari elemeimet a hangszereléshez, és teljesen beleszerettem abba, amit csináltam vele. Végre megalkottam azt a hangzást, amire mindig is vágytam, és nem tudok betelni vele!”

Sevenoaks egyébként az I the Betrayer nevű zenekart vezeti, akiket 2017-ben a Metal Hammer a “Hot New Bands” közé választott, első EP-jük, a ‘7 alapján, amelyhez a zenék nagy részét ő írta. A zenekar szerepelt a Kerrang! Rádióban az Egyesült Királyságban, és kedvező kritikákat kapott az országos kiadványokban, köztük a Norway Rock Magazine-ban is. Azóta a zenekar több kislemezt is kiadott, köztük a Guise Of The Infectious-t és az Avenged Sevenfold Shepherds Of Fire című dalának feldolgozását.

A Twitch közösség tagjaként Kyle zenét készít más streamerek és magasan jegyzett csatornák számára a stílusok széles skáláján, a teljes zenekari zenéktől kezdve a nagy energiájú EDM számokon át a kemény heavy metalig, és élőben is fellép mind a streamben, mind pedig meghívottként élőben a TwitchCon rendezvényeken.

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.