Luna In Sanguinem

Global Bloodbath [EP] (2020)

A Luna In Sanguinem egy viszonylag új extrém death metalos banda az Illinois és Wisconsin határán található Spring Grove nevű városkából. A banda 2018-ban alakult és soraiban a térség, illetve az amerikai underground olyan jól ismert veterán zenészei tömörödnek, mint az alapító Patt Maxwell (MINERS, ex- Wrath) dobos/énekes, Michael Eisenhauer (Evil Incarnate, ex-Num Skull) gitáros, Rod Valdez Joined (ex-Dementox) basszusgitáros és Skip Mcgullam (ex-Num Skull) énekes. A csapat a tavalyi év során rögzítette debütáló EP-jét, amit idén májusban Global Bloodbath címmel engedtek szabadjára.

Kislemezükre öt brutális régi sulis nóta került fel, melyen élénken felfedezhetőek a klasszikus thrash és a svéd melo-death vonalai is. Ez utóbbi hatásokkal kezdi meg csendes gyilkolását a Hunter Killer címet viselő első daluk, melynek közép tempós zúzdáit élvezetes hosszú, technikás szóló betétek tesznek izgalmassá. Hasonló lassú kaszabolással indít az ezt követő Killed By The Dead Hand, majd pillanatnyi tempó váltással egy fokozattal feljebb kapcsolja a gitárok őrlését, amik alá Patt Maxwell nagyon jó kis két-lábbobos iparos munkát pako. A nyolc és félperces dal vége felé becsúszik egy kellemes Bay Area-i thrasher íz és az első dalból megismert technikás megoldásokkal tarkított gitárszóló.

A Perfect Neighbor első hangjaitól a svéd death metal erős zöngéivel duruzsol, amihez Skip durva, katonás énektémái nagyon jól passzolnak. Egyébként a többi dalban is megfelelően remekel. Az Angel Wings talán kislemezük egyetlen dala, aminek gyorsabb tempóiban elővillannak a black metal sikálásai és valamennyire a modern metalcore dallamos pusztításai. A zárásnak érkező Far From The Light egy igazi gyilkoló gép. A gitárokból szinte kirobbannak a gyors thrash/death riffek, amik valóságos halálvágtaként száguldoznak. Némi változatosságot hoznak a dal közép tájától indított belassulós részek, azért persze ezek is meg vannak a maguk halálos málhái.

Ha szereted a death metal klasszikus ízeit a Luna In Sanguinem globális vérfürdője nem hiányozhat a gyűjteményedből. Nem azt mondom, hogy „hű de valami nagyot csináltak”… mert azt nem, meg újat sem, de amit nyomnak azt igazán zsigerből teszik.

június 19.,
június 30.,