Lunar Spells
Where Silence Whispers (2021)

Szinte egy kerek esztendeje, hogy a Lunar Spells megjelentette még függetlenül a bemutatkozó EP-jüket (Medieval Shadows from An Ancient Networld), amelyet egészen ígéretesnek lehetett mondani. Teljesen jól illet a nyers és kezeletlen hangzása a négy dalnak, hűen a stílushoz, és Cryptic vokálja, kifejezetten megnyerő volt. Valószínűleg ők is szobában töltötték az elmúlt időszakot és úgy érezték megérett a trió egy teljes album elkészítésére.

A Northern Silence Productions gondozásában szeptember végén meg is jelent az album. Ha nem hallottam volna a korábbi anyagaikat, azt mondanám, hogy alapvetően egy mediterrán országból igen nagy kihívás előcsalogatni a fagyos fjordok hangulatát. Az EP-n ez sikerült, de az albumon nem. Sőt, olyan benyomást keltett bennem, hogy azon gondolkoztam, ez stílus újító! Csupán az a gond vele, hogy inkább a mulatós rendezvényeket lehetne betámadni vele. Ha egyszer lesz lagzim, előkeresem a kontakt listámról őket és végre lecsérélem a csipkés kombiné túl jól ismert dallamsorait, mondjuk a Praying For Redemption nyitóakkordjaira, még a tyúkhúsleves kihozatala előtt. A darudöbögős, meg indulhat is a szintin, például a The Wounds Of Salvation-re.

Azt hiszem idén a naptej erősen a bőrükre száradhatott a balcony-n, mert az északi hangulat nyomokban sem lelhető fel sajnos. Ellenben remek lakodalmas black teremtődött. Az is kihallható az album hallgatásakor, hogy a srácok ráleltek az internet által ingyen szolgáltatott “mastering” opcióra. Az összes szám ki van maxolva, és még azt a kevés dinamikát ami volt, is kiherélte. Azt hittem, a túlüvöltős CD gyártások kora lejárt. Görögországban még nem.

Egy black metalnál, szerintem egyáltalan nem baj, ha szarul szól. Mondjuk a lakodalmas black esetében már lehet, hogy nem megengedett. De akkor meg hiányzik a mély meg a nagy reverb az énekről. Azért, köszi fiúk! Napra már ne menjetek, sőt, ha rendelkeztek megfelelő számú vakcinával, gyorsan utazzatok valami hűvösebb helyre a télre.

Lunar Spells – Where Silence Whispers (2021): 6 komment

 • boymester szerint:

  Nekem sem jött be, pedig elsőre szimpatikusnak tűnt. Egy hatost talán adtam volna rá, de kifejezetten tetszett az “újonc” bátrabb megnyilvánulása, saját véleményének kifejtése. Írásnak a másik kettővel együtt igazán jó, a lemezt meg úgyis meghallgatja, akinek tetszik.

 • mike666 szerint:

  Mi a túrót amatőrködtök itt össze, ez egy 10 pontos stílusgyakorlat, szuper hangzással és hangulattal! Nem viccelek, ez tényleg nem szar, ti nem értetek hozzá 🙂

  • ensomhet szerint:

   Szerintem is nagyon fasza anyag, jópárszor hallgattam már, ha lenne belőle vinyl simán vennén 🙂

 • Necron szerint:

  Sok BM rajongó ragaszkodik még a „necro” hangzáshoz, mert emlékeztet őket a kazizós gyermek évekre. De manapság ez már kevés. Ha mondjuk, valaki a Bandcampen „name your price” ként teszi közzé, akkor azt mondom, hogy OK.
  Az illető nem akart beleinvesztálni a dologba, de valamicskével szeretett volna valamivel hozzájárulni ,hogy még több sötétség legyen ebben a világban. Viszont, ha valaki CD kiadásra adja a fejét, ott már elvárnám ,hogy 15 euróért ne Demó MC minőséget hallgassak.

  Én nem éreztem benne a „lakodalmas” blacket. Szerintem, kellemes, dallamos BM. A Fagyosság érzete nekem egyáltalán nem hiányzott. Van bőven olyan banda aki a frigóból tolja a fekete fémet. Jobban örülök, hogy inkább a
  pozitívabb végén fogták meg a villanyos gitárt. A pocsék hangzást, és a túlkiabálást leszámítva szerintem jó kis lemez. Tisztább hangzás, átgondoltabb vokál szekció kellett volna és akkor egy egész emlékezetes kiadvány születhetett volna.

  Így sem rossz, de a mai elvárásokhoz mértem kevés. Így nem is rohannék megvenni a CD-t, viszont, biztos hogy párszor megfogom hallgatni a kiadványt. Reméljük, hogy a következő kiadványt egy kicsit jobban meggyúrják, mielőtt rohannak
  kiadatni.

 • boymester szerint:

  Csak nektek, csak most video premier! Szólj, ha lesz a lagzi4

  • Armand szerint:

   “A bulám a bulám, látom nézed a bulám
   Kettőt jobbra egyet balra így jön ki a kör”

Desszert Záróbál
december 17.