Monster Magnet – Learning To Die – új lemezelőzetes dal

Better Dystopia címmel május 21-én érkezik a Monster Magnet új nagylemeze, ami a ’60-as, ’70-es évek pszichedelikus zenéinek állítanak emlékét. A 12 dalos lemezükön, olyan személyes kedvenceik, mint a Table ScrapsDustThe ScientistJ. D. BlackfootJerusalemHawkind, vagy a Poo-Bah egy-egy dalát dolgozták át.

Azon a nagyszerű bandák, amelyeknek dalait ezúttal felvettük, marginálisak, alulértékeltek, szerintünk azonban mind óriásiak. Ennél több ok nem is volt szükséges a lemez elkészítéséhez. Ráadásul az A Better Dystopia egy olyan dalgyűjtemény lett, amely (tudatosan vagy nem) tükröz egy paranoiás korszakot, és ma is egy ilyenben élünk.” – mondja Dave Wyndorf, majd így folytatta:

Nem éreztem kedvet saját dalok írásához, de mindenképpen jobb ötletnek tűnt, ha dolgozom valamin, mintsem, hogy a híreket bámuljam a megtelt kórházakról, a haldokló emberekről és az eszüket teljesen elveszítő amerikai politikusokról. Az egész világ a disztópia, apokalipszis és forradalom szavakat visszhangozta, ami felidézte bennem a gyermekkoromat, a ’60-as évek végét, a ’70-es évek elejét, az akkori zenéket.

Lemezük újabb előzeteseként a Marky Ramone által vezetett amerikai hard rock csapat, a Dust 1972-ben megjelent Hard Attack című második lemezének Learning To Die dalának feldolgozását ismerhetitek meg.

Eat Thrash Tour 2023 Eat Thrash Tour 2023
szeptember 22.
She Wants Revenge She Wants Revenge
szeptember 24.