Monster Magnet – Learning To Die – új lemezelőzetes dal

Better Dystopia címmel május 21-én érkezik a Monster Magnet új nagylemeze, ami a ’60-as, ’70-es évek pszichedelikus zenéinek állítanak emlékét. A 12 dalos lemezükön, olyan személyes kedvenceik, mint a Table ScrapsDustThe ScientistJ. D. BlackfootJerusalemHawkind, vagy a Poo-Bah egy-egy dalát dolgozták át.

Azon a nagyszerű bandák, amelyeknek dalait ezúttal felvettük, marginálisak, alulértékeltek, szerintünk azonban mind óriásiak. Ennél több ok nem is volt szükséges a lemez elkészítéséhez. Ráadásul az A Better Dystopia egy olyan dalgyűjtemény lett, amely (tudatosan vagy nem) tükröz egy paranoiás korszakot, és ma is egy ilyenben élünk.” – mondja Dave Wyndorf, majd így folytatta:

Nem éreztem kedvet saját dalok írásához, de mindenképpen jobb ötletnek tűnt, ha dolgozom valamin, mintsem, hogy a híreket bámuljam a megtelt kórházakról, a haldokló emberekről és az eszüket teljesen elveszítő amerikai politikusokról. Az egész világ a disztópia, apokalipszis és forradalom szavakat visszhangozta, ami felidézte bennem a gyermekkoromat, a ’60-as évek végét, a ’70-es évek elejét, az akkori zenéket.

Lemezük újabb előzeteseként a Marky Ramone által vezetett amerikai hard rock csapat, a Dust 1972-ben megjelent Hard Attack című második lemezének Learning To Die dalának feldolgozását ismerhetitek meg.

Life of Agony, Pentagram
augusztus 09.
Ecdysis Summer Tour
augusztus 16.