Monster Magnet – Megjelent az új nagylemezük

Better Dystopia címmel a mai nap jelent meg a Monster Magnet új nagylemeze, amin a ’60-as, ’70-es évek pszichedelikus zenéinek állítanak emlékét. A 12 dalos lemezükre, olyan személyes kedvenceik, mint a Table ScrapsDustThe ScientistJ. D. BlackfootJerusalemHawkind, vagy a Poo-Bah egy-egy dalát dolgozták át. Lemezük újabb videójaként a brit garázs-rock csapat a Table Scraps Motorcycle (Straight To Hell) feldolgozásdalának videóját nézhetitek meg, amiről Dave Wyndorf röviden így beszélt: “

Egy igazán kiváló zenekarról van szó. A Table Scraps a bizonyíték arra, hogy a garázs-punk dühe él és virul!

“Azon a nagyszerű bandák, amelyeknek dalait ezúttal felvettük, marginálisak, alulértékeltek, szerintünk azonban mind óriásiak. Ennél több ok nem is volt szükséges a lemez elkészítéséhez. Ráadásul az A Better Dystopia egy olyan dalgyűjtemény lett, amely (tudatosan vagy nem) tükröz egy paranoiás korszakot, és ma is egy ilyenben élünk.

Nem éreztem kedvet saját dalok írásához, de mindenképpen jobb ötletnek tűnt, ha dolgozom valamin, mintsem, hogy a híreket bámuljam a megtelt kórházakról, a haldokló emberekről és az eszüket teljesen elveszítő amerikai politikusokról. Az egész világ a disztópia, apokalipszis és forradalom szavakat visszhangozta, ami felidézte bennem a gyermekkoromat, a ’60-as évek végét, a ’70-es évek elejét, az akkori zenéket.” – mondta Wyndorf korábban a lemez kapcsán.

Life of Agony, Pentagram
augusztus 09.
Ecdysis Summer Tour
augusztus 16.