Mörk Gryning – A halál dalai és táncai

A svéd black metalos Mörk Gryning október 23-án, 15 évnyi várakozás után adja ki új lemeze Hinsides Vrede  címmel, amit a banda így kommentált:

Az alvók többé nem alszanak. A holtak többé nem nyugszanak békésen. Hosszú évek teltek el nyugalomban, de a káosz lángjai most újra felcsapnak, hogy begyújtsák szívünk és lelkünk tüzét. Büszkén jelentjük be, hogy végre elkészült az új albumunk. Hosszú volt a várakozás, és még mindig éhesek vagyunk. Az egész lemez lényegében mi vagyunk: brutális és dallamos, sötét és euforikus. Készülj fel, hogy ismét csatlakozzon az őrülethez!

Lemezük újabb előzeteseként Fältherren videójuk nézhető meg, amiről  Goth Gorgon basszusgitáros / gitáros / vokalista az alábbiakat mondta:

Számomra a Fältherren tökéletesen leképezi a Mörk Gryning esszenciáját. Sötét és brutális, egyben dallamos és dinamikus ez a szám. Dalszöveg tekintetében Modeszt Muszorgszkij ‘A hadvezér’ című műve inspirált minket, ami a zeneszerző A halál dalai és táncai című dal-ciklusának egyik része.”

szeptember 26.,
szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,