Mortiis – a sötét jövő jóslatai

Az ambient dungeon synth, azaz a komor várbörtön szimfóniák megalkotója Mortiis albumain a kétezres évek eleje óta domináló elektronikus ipari darkwave kalandozásai után visszatér korai korszakához. Január 24-én, Spirit of Rebellion címmel érkező lemezéről máris itt van A Dark Horizon alkotása.

Az A Dark Horizon című videón a sötétséget hangsúlyozva akartam Clive Barker – Nightbreed és a The Dark Crystal írásaihoz hasonlóan összehozni. Egyébként a sötét jövőt jósolja meg hideg, ipari körülmények között.”

Mortiis – a sötét jövő jóslatai (1 komment)

  • Necron Necron szerint:

    Nem kellett volna az Anden som-hoz hozzányúlni. Az az album jó volt úgy ahogy volt. Megvolt a hangulata. Ráadásul, nem ennyire sötét atmoszférájú lemez, mint ez a klip. Az eredeti koncepció, engem inkább ősi várakra, varázslatos tájakra, lényekre emlékeztet amikor hallgatom. Nem mondom, hogy rossz lenne ez a zene, de nekem ez túl sötét, és nem érzem a fantasy hangulatot (Dark Crystal sem ilyen sötét), mint az Era I.-ben (ami talán ettől lett maradandó, mert zeneileg nem egy nagy valami). Nem lesz rossz lemez, de én más megközelítésnek jobban örültem volna. Azért erősen fog indulni ez a január!

Downset Downset
június 10.
Flogging Molly Flogging Molly
június 14.
No Warning, Simulakra No Warning, Simulakra
június 15.
Comeback Kid Comeback Kid
június 19.