Necromantia – Ősszel érkezik az utolsó lemezük

Ősszel jelenik meg a  görög black metal szcéna egyik legismertebb zenekara a Necromantia régóta várt új, egy egyben az utolsó albuma To the Depths We Descend… címmel. A főnök George “The Magus” Zaharopoulos (Magus Wampyr Daoloth) erről így számolt be:

Ahogy  közeledünk a produkció utolsó szakaszához, úgy gondolom, itt az ideje, hogy felfedjük végső albumunk borítóját. Azt akartam, hogy a borító erősen utaljon az első albumainkra, drakóni szigorral kombinálva. A művet ismét a tehetséges Harshanand Singh készítette el. Sikerült megragadnia elsődleges démonikus lényegünket és nem csak ezt: Ahogy maga a Nagy Sárkány is széttárja szárnyait, és a mélységes területeken üdvözli a Baron Blood és a NECROMANTIA szellem formáját.”

A zenekart 1989 végén két hasonló gondolkodású személy, The Magus (basszusgitár / ének) és Baron Blood (8 húros basszusgitár) hívta életre. Céljuk az volt, hogy a megszokott 6 húros gitárokat 8 húros basszusgitárral cserélve egy eredeti, erőteljes és innovatív ördögi zenét hozzanak létre, melyben a rituális hangzásé a főbb szerep. Ezen hangulat elérése érdekébe sokszor használtak “nem metal” hangszereket, mint a szaxofon, vagy más ütőhangszerek, melyekkel csak még egyedibbé tették egyéni hangzásukat. Pályájuk során összesen négy korai demót, 6 EP-t, öt válogatásanyagot és hat nagylemezt adtak ki. Baron Blood 2019-ben elhagyta a földi világot, zenésztársa The Magus ezután úgy döntött, hogy feloszlatja a zenekart, de ősszel érkező To the Depths We Descend albumukkal még egy  utolsó opusz erejéig tiszteleg sötétben elveszett testvére előtt.