Negură Bunget – Jön Erdély-trilógiájuk utolsó része

Zău címmel november 26-án lát napvilágot a progresszív atmoszférikus black metal vonalán mozgó román Negură Bunget utolsó albuma és egyben Erdély-trilógiájuk utolsó része. A lemezről elsőként Brad daluk hivatalos videóját nézhetitek meg.

A Negură Bunget alapítója, dobosa Gabriel Mafa (Negru) 2017-es márciusában, 42 éves korában szívrohamban hunyt el, ezután a zenekar többi tagja úgy döntött, hogy befejezik a tevékenységüket. A Zău (magyarul: öreg isten) lemezen Negru eredeti dobfelvételei hallhatók.

Negru tragikus halála után mindannyian úgy éreztük, hogy az ő elképzelései és kívánságai szerint kell befejeznünk az örökségét, azaz az ‘Erdély-trilógiát’. Miközben ezen az albumon dolgoztunk, végig éreztük Gabriel jelenlétét. Minden részletet közvetlenül tőle tudtunk meg, ugyanis egy nagyon gondos ember volt, mindent leírt. A lemezen hallható dobokat Gabriel a halála előtt játszotta fel, mi pedig a szokásos módon hozzátettük a magunkét, annak ellenére, hogy ez egy nagyon nehéz időszak és folyamat volt számunkra. Hiányoztak a zenei és filozófiai beszélgetések is Gabriellel. Végül sikerült befejezni a munkát.

Ez az album az erdélyi tájakra, a mitológiára és a spiritualitásra összpontosít. A ‘Brad’ fenyőfát jelent, és ez az album legfilmszerűbb száma. A fenyőfa szimbolikája a hagyományos román kultúrában nagyon széleskörű. Például az élet körforgásában a halhatatlanságot jelképezheti, mivel minden fontos szakaszt végigkísér: születés, házasság és halál.”

Negură Bunget – Zău
(Lupus Lounge/Prophecy Productions)

1. Brad
2. Iarba Fiarelor
3. Obrăzar
4. Tinerețe Fără Bătrânețe
5. Toacă Din Cer

The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.