Conan’s First Date – Megjelent a The Devil is on the Loose

Manapság bolond, aki lemezt ad ki. Úgyhogy keresve sem találhatott volna jobb megjelenési időpontot a Conan’s First Date első albumának, mint április 1-e. A magánkiadásban készült kilenc számos anyag egyébként hagyományos formában nem is lesz kapható, csak sörnyitós pendrive-ként, limitált mennyiségben, illetve a Bandcampen-en.
A zenekarból Bencze Márton, énekes/gitáros szólt pár szót a lemez kapcsán:
 _ELVALASZTO_
 
„A The Devil is on the Loose hosszú előkészületi időszak után 2012 februárjára készült el teljes valójában. A lemezen hallható kilenc dal egy nagyjából két éves időszakot ölel fel a zenekar életéből, ennél fogva a dalok is sokszínűek, változatosak. A nóták megfogalmazódásánál nem voltak különösebb követelmények támasztva magunkkal szemben, nem szerettük volna, és továbbra sem szeretnénk behatárolni azt a zenét, amit csinálunk. Nem egy adott rétegnek, vagy csoportnak írunk eladható zenét, hanem magunknak, illetve azoknak, akik ezt a műfajt önmagáért szeretik, és akik kíváncsiak arra, hogy mi mit gondolunk, és ezt hogyan öntjük és milyen formába. Az eddigi anyagainkhoz képest kevésbé spontán hangzású a The Devil is on the Loose, mert ennél a lemeznél inkább azt szerettük volna elérni, hogy egy természetes, de ugyanakkor a finomságokra is figyelő hangzásunk legyen. Ugyanez vonatkozik a dalszerkezetekre is, amik terén szintén próbálgattunk új dolgokat. A zenéhez való alapvető hozzáállásunk része az is, hogy mindig meglepőek tudjunk maradni, de ugyanakkor ne menjünk fejjel a falnak, hanem tisztában legyünk saját képességeinkkel is. Mindenekfelett pedig nem egy átlagos anyagot akartunk összehozni, hanem egy felismerhető hangzású, lendületes és egyéni jelleggel bíró metal lemezt.
Szövegileg nem került semmilyen koncepció az albumra, nagyjából az összes dal egy különálló témát foglal magában. A szokásos horror ihletésű történetek (Undead Ballet, Fangs and Claws), valamint társadalomkritika (Tear It Apart Break It Down, Jailbreak) mellett kicsit komorabb, mélyebb jelentéssel bíró témák is előkerültek (Stellar Wonder, The Man The Monster).
Érdemes még megemlíteni, hogy a hangzás terén továbbra is a saját kezünkben tartottuk az irányítást, így az arányok, a hangszínek és a vágás is a mi ötleteink eredményei. Pontosabban legnagyobb részt Vándor Eriké, aki a zenekar hangmérnöke is egyben. Elsősorban a természetesség elérése volt a cél, amivel szeretnénk kihangsúlyozni, hogy nem egy sorozatgyártott „jóhangzás”-t akarunk, hanem egyénit.”

A zenekar legközelebben Debrecenben a Hentfeszten tekinthető meg a Watch My Dying vendégeként.

A The Devil is on the Loose a következő verziókban vásárolható meg:

Sörnyitós pendrive: 3000 Ft
A bandcamp-ről: 1000 Ft
Sörnyitós pendrive+póló: 4000 Ft
Póló: 2000 Ft

Friendly Tour 2024 Friendly Tour 2024
február 23.
The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.