Amon Amarth – új lemez, új producer

2012 év végére befejezte az új dalok írását a svéd banda, idén pedig stúdióba vonulnak, hogy a 2013 júniusára esedékes következő nagylemezt rögzítsék. Viszont az új album már nem az előző három opusz felett bábáskodó Jens Bogren irányításával fog készülni. Hanem egy másik sztárproducer, Andy Sneap lett a befutó. A cserével kapcsolatban Olavi Mikkonen gitáros így nyilatkozott a Decibel magazinnak: “Változtatni akartunk, és Andy neve már ott van a fejünkben pár éve. Miután személyesen is találkoztunk vele, éreztük, hogy jó kapcsolat alakulhat ki közöttünk. Úgy gondoljuk, a lemez szaggatni fog.” Hogy a producerváltás indukál-e változást a csapat zenéjében, az már más tészta. Mindenesetre van rá esély, hisz legutóbbi lemezüket, a Surtur Rising-ot az a kritika érte, hogy egy csöppet sem különbözik az előző anyagaiktól. 

Amon Amarth – új lemez, új producer: 4 komment

 • troll92 troll92 szerint:

  Nem tudom mennyire nagy változtatásokat akarnak bevezetni. Egy kevés vérfrissítés tényleg jót tenne a zenének, de nagy változáson remélem nem mennek keresztül…

 • motherroad motherroad szerint:

  [i:e6efd64f]Remélem tényleges változás lesz.[/i:e6efd64f]

 • necron necron szerint:

  Engem nem zavar, hogy a lemezeik egyformák. Lényegében a Once sent from golden hall és a Sorrow through ep. volt ami zeneileg egy kicsit másabb, szerintem epikusabb, dallamosabb volt (nekem ezek tetszettek a legjobban), mint az következő albumok. Szerintem ha hasonlóak is, de jók a nótáik, fogósak, dallamosak, de ennek ellenére keméynen szólnak.

  Nem igazán tudom elképzelni, hogy miben tudnának változtatni. Rengeteg folk, pagan metal banda van, ami közül igen kevés alkot maradandót. Nagyjából ugyanazokkal az eszközökkel dolgoznak.

 • zemial zemial szerint:

  végül is van pár banda, akiknek a stílusváltás hiánya éppen előnyös. Nekem a stílusváltásról olyan dolgok jutnak eszembe, mint Metallica fosulása, Megadeth felpuhulása, In Flames siránkozós ugrabugrametálosodása, stb… szóval nem biztos hogy az új egyben jobb is lesz.

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,