Mad Season – klasszikus és kultikus

A Seattle-i grunge korszak meghatározó zenekaraiból (Mike McCreadyPearl Jam, Layne StaleyAlice In Chains) állt össze a szomorkás, depressziós projektje, a Mad Season.
Az eredetileg 1995 március 14-én megjelent Above c. album, melyen a már említett zenészeen kívül Barrett Martin dobos (The Lamont Cranston Band) és John Baker Saunders (Screeming Trees) basszusgitáros szerepelt, különösebb rekláám és turnézás nélkül lett sikeres. A csapatra végig a drog árnyéka vetült, hisz McCready és Martin eleve a rehabról kijőve alakította meg, s a végét is az jelentette, amikor ’99-ben John Baker Saunders túladagolás következtében távozott az élők sorából, majd 2002-ben Layne is követte őt.Április 1-jén a Legacy Recordings (a Sony Music archív anyagokkal foglakozó részlege) speciális deluxe kivitelben újra megjelentette a mára klasszikussá vált lemezt.
A két CD-s és egy DVD-s újrakiadáson néhány igazi különlegesség is helyet kapott. A teljes lemezen kívül még extra felvételeket is tartalmaz, köztük korabeli befejezetlen darabokat, amik már a második albumra készültek, ezeket Mark Lanegannel fejezték be, új szövegekkel és énektémákkal.
A második CD-re és a DVD-re az 1995. április 29-i utolsó koncertjük kerül fel Live At The Moore címmel.
_ELVALASZTO_ 

1.Wake Up
2.X-Ray Mind
3.River of Deceit
4.I’m Above
5.Artificial Red
6.Lifeless Dead
7.I Don’t Know Anything
8.Long Gone Day
9.November Hotel
10.All Alone
11.Interlude (kiadatlan korabeli dal)
12.Locomotive (eddig ismeretlen dal Mark Lanegannel)
13.Black Book Of Fear (eddig ismeretlen dal Mark Lanegannel)
14.Slip Away (eddig ismeretlen dal Mark Lanegannel)
15.I Don’t Wanna Be A Soldier (remix)augusztus 16.,
augusztus 26.,