Real Lies – 9 az album

A szegedi Real Lies zenekar a Rockspace tehetségkutatós győzelem, valamint a 2010. őszén megejtett, Eejit Midgettel közös, 9 napos szerb-román-magyar turnéja óta nem sokat hallatott magáról. Mintegy 4 évnyi mellébeszélés és próbateremben/stúdióban töltött “kemény” munka után most végre megjelent a zenekar első nagylemeze, „9” címmel.
Az albumon a 2009-ben megjelent Tenorman kislemez óta eltelt időszak inspirációi és hatásai értek össze 9 dallá, melyek tovább építik az underground körökben már valamelyest ismertté vált, néhol matekos, fogós énekekre épülő postgrunge stílust. A felvételek a szegedi Black Hole Sound stúdióban, Vári Gábor (Dystopia) közreműködésével készültek, aki egy gitárszóló erejéig vendégszerepel is az albumon. A lemez ‘Forró és Kék, Széteső’ című számához, melyben egyébként Csordás Robi ex-Soundshine/Black-Out is közreműködik egy vokál erejéig, jelenleg klipet forgatnak.

A megjelenést követően lemezbemutató turnéra indul a zenekar, az alábbi városokat is érintve: Szeged (09.19.), Orosháza (09.12.), Tiszakécske (09.27.), Kiskunfélegyháza, Bácsalmás (10.11.), Kistelek, Kecskemét (10.24.), Szarvas (10.25.), Hódmezővásárhely
(10.18.), Dunaújváros.(11.08.), Budapest (12.29.), A pontosított dátumokat és a későbbiekben még a naptárba kerülő koncertállomásokat a banda Facebook profilján tekinthetitek meg.

A hivatalos lemezbemutató szeptember 19-én, a szegedi Grand Café-ban lesz.
Az album az online kiadáson és stream portálokon való megosztáson kívül fizikai formában is elérhető lesz. A korong megjelenését az Artisjus Zenei Alapítvány, míg a bemutató turnét a NKA támogatja. A lemez a Mamazone kiadó gondozásában jelent meg.

Rock Maraton Rock Maraton
október 07.