Rockmaraton – nyilvánosságra hozták a helyszínt


Tavaly november óta lehetett tudni az idei Rockmaraton Fesztivál időpontját (július 13-19), ill. folyamatosan jelentették be a fellépőket is, de a helyszínt homály fedte egészen február végéig. A 25. Rockmaraton Fesztivál helyszíne: Szalki-sziget, Dunaújváros mellett. Ezzel kapcsolatban a Rockmaraton Facebook oldalán a következő olvasható:

“Hurrá Nyaralunk! Idén vízparton ünnepel a Rockmaraton!

Születésnapunk alkalmából meglepünk benneteket egy tökéletes rock-vakációval. Július 13-19. között elfoglalunk egy szigetet a Dunán, ahol minden adott az igazi egyhetes maratoni bulihoz. Méretes kemping sík területen az árnyas fák alatt saját stranddal egy biztonságos holtágnál. Betonutak, rengeteg parkolóhely, és telepített vizesblokkok zuhanyzókkal és angol WC-vel! (Érted? A tojtojszagnak lőttek!) A területen a zenei helyszínek megfelelő távolságba kerülnek, így két igazi nagyszínpadot is építhetünk a 120 bandára dagadt zenei kínálatunknak. A környező parkerdőben mindenki kedvére hűsölhet, piknikezhet, sőt akár pecázhat is a holtágban. Jöhettek motorral, vagy akár lakókocsival is, de a környéken sok olcsó kollégiumi szálláshely is csak rátok vár. A természet lágy ölén, az ország közepén, ez maga a rock-metál paradicsom, a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Egy évre költözünk ide, és hogy a földijeink, a baranyaiak se járjanak rosszul, nekik a fesztivál megtérít 4000 forint útiköltséget. (A mai napnál régebben kiállított baranyai lakcímkártyával a pécsi PartyZoo jegyirodában március 2-től a hetijegy számukra csak 8.990 Ft, a napijegy csak 1.990 Ft) Az új helyszín a Kárpát-medence minden pontjáról könnyedén megközelíthető autóval és vonattal is, és a MÁV-Start jóvoltából 50% vasúti kedvezmény jár minden fesztivállátogatónak. A fesztivál hetijegyét július 10-ig kedvezményesen 12.990 forintért tudjátok megváltani, és a jövő héttől már megvásárolhatjátok a FEZEN fesztivállal közös kombinált bérletünk, és a hetijegy mellé igényelhető limitált darabszámú VIP Passunkat is. A SZÉP Kártyások se aggódjanak, márciustól elindul az elővételes rendszer az ő számukra is. A programból is adósok vagyunk még több tucat zenekarral, köztük néhány külföldi bandával, a részletes napi beosztással és az új weboldalunkkal, de ahogy az öreg vasutas mondja, ami késik, az jön. Kalandra fel, készüljetek egy őrült kemény nyaralásra!”

_ELVALASZTO_A fesztivál eddig bejelentett fellépőit itt láthatjátok:
Agregator, Akela, Alcohol, Angerseed, Angertea, Arkona, Apey & the Pea, Aurora, Baracka, Biohazard, Blind Myself, Blizard, Böiler, Cadaceres, Christian Epidemic, Dalriada, Darkest Hour, Deák Bill, Death Angel, Defeater, Depresszió, Destruction, Don Gatto, Éhenkórászok, Fegyelmező Részleg, Fostartály, Hatóságilag Tilos, Hatebreed, Haw, Hétköznapi Csalódások, Hollywood Rose, Hortobágy Hardcore Crew, Ideas, Insane, Invader, Ismerős Arcok, Kalapács, Kataklysm, Kill With Hate, Konflikt, Korpiklaani, Kovbojok, Kozmosz, Krízis, Kylfingar, Leander Rising, Leecher Lord, Magma Rise, Magor, Moby Dick, Nadir, New Dead Project, Niburta, Omen, Ossian, Paddy and the Rats, Petofi, Pokolgép, Powerwolf, Prosectura, Remorse, Road, Rómeó Vérzik, Rózsaszín Pittbull, Rudán Joe’s Coda, Samas, Sleepless, Slipchaos, Social Free Face, Science or Society, Stratégia, Stress, Stubborn, Talco, Tales of Evening, Téveszme, The Black Dahlia Murder, The Casualties, The Exploited, The Last Charge, The Silver Shine, Virrasztók, VL45, Wall of Sleep, Watch My Dying, Wisdom, Zorall, Zord.
szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,