Annihilator – Jeff Waters az új lemezről

Az Annihilator Budapesten is fellép októberben az Európa turnéjuk keretén belül, de nem erről, hanem az idén megjelenő tizenötödik lemezükről nyilatkozott Jeff Waters, aki szerint ezzel az albummal letérnek majd a járt ösvényről.

„A tizenötödik… Te jó ég! Minden zenekar azt hajtogatja, hogy az aktuális lemezük az utóbbi ki tudja hány év legjobbja a pályafutásuk során. Akinek esze van, az óvatosabban fogalmaz, és csak az utóbbi néhány évről beszél. Az ostobák pedig megneveznek egy klasszikus lemezüket és közlik, hogy az új anyaguk csakis ahhoz mérhető. Ezt pedig senki nem veszi már komolyan. Én ennél sokkal realistább vagyok.


Amikor felveszünk egy új albumot, mindig úgy gondoljuk, hogy jobb nem is lehetne, aztán eltelik egy kis idő, és a valóság körvonalazódni kezd. Már másképp látod a dolgokat. Már csak öt nagyon erős dalt hallasz a tízből, hármat, ami még megállja a helyét és kettőt, amit már nem tennél fel. De aztán hónapok telnek el, és már csak három erős dalról beszélünk, viszont három olyanról is, ami egyenesen bűzlik. Érted, mire gondolok? Ez a dalszerzés. És ha minden zenész őszinte lenne magával, vagy a sajtóval szemben, akkor az interjúkban is ezt hallanád. Nincs már olyan, hogy tíz klasszikus dal szerepeljen egy korongon. Legalábbis én ilyet nem hallottam a kilencvenes évek eleje óta.

_ELVALASZTO_Ami az új lemezünket illeti, csak annyit mondhatok, hogy más lesz. Egyértelműen letértünk a megszokott ösvényről, és nem azt kapják majd az emberek, amit a Feast anyag után várnának tőlünk. Ez egy kicsit fura is, mert a kiadó még nem hallotta a dalokat, ők meg azt hiszik, hogy a Feast 2-t szállítjuk le nekik, holott mondogatjuk nekik, hogy erről szó sem lehet.”

Waters azt is megemlítette, hogy nagy nyomás nehezedik rá, mind a kiadó részéről, mind az előző album sikeres fogadtatása miatt.

„Tényleg nagy stressz övezi az új anyag elkészítését, de végül is jobban teljesítek nyomás alatt, meg abban a tudatban, hogy elbukhatunk, ha az embereknek esetleg nem fog tetszeni, amit csinálunk. És akkor jön a sajtó, és azt mondja, hogy túl régóta vagyok a szakmában ahhoz, hogy engem az ilyesmi megingasson. Én meg eközben halálra izgulom magam, és a szorongástól két napig fel-alá járkálok.”

A kanadaiak újra kiadták a Feast albumot, ezúttal limitált példányszámban, amelyre újra felvett Annihilator klasszikusokat is rögzítettek, és a csomagban a Wackenen adott koncertjük felvétele is megtalálható egy külön DVD-n.

The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.