Magor – lemezbemutató turné


A következő hírlevelet Sápi Márton küldte a Magorból.

Lassan már egy éve, hogy megjelent a Magor első nagylemeze, ám a Testamentum dalait bemutató turné még mindig tart. A 9 állomásos tavaszi körút első koncertjére február 26-án, pénteken kerül sor Zalaegerszegen, ahol a Moby Dick vendégeként lép színpadra a csapat.

Alapvetően ezt az évet szellősebbre terveztük, mert szeretnénk minél több figyelmet szentelni az új dalok írásának. Aztán persze az élet közbeszólt; olyan meghívásokat kaptunk, amikre nem tudtunk nemet mondani. Nem minden nap adódik az embernek alkalma igazi legendákkal megosztani a színpadot, így mikor a Moby Dick először Zalaegerszegre, majd Szegedre invitált minket, rögtön igent mondtunk! De ugyanekkora lelkesedéssel várjuk a Phoenix Rt, a Döngölöm és a Lovecrose zenekarok meghívásából megvalósuló dunaszerdahelyi, kecskeméti és keszthelyi bulikat is.” – mondja a zenekar frontembere, Speck Roland.

Az előzetes visszajelzések alapján a turnéállomások közül a Dorothyval közös gyöngyösi állomás tűnik az egyik legígéretesebb bulinak. Ez a koncert kiemelten fontos a Magor számára.

A Dorothy-s lányokkal régóta jó barátságot ápolunk, így örömmel megyünk az ő városukba, Gyöngyösre, letesztelni az új Start Műhely nevű klubbot, hogy vajon bírják-e a falak a metalt. Ráadásul Gyöngyös számunkra sem közömbös. Én itt élek, és a zenekar is itt próbál már 2012 óta. Bár Jászberény és Hatvan az otthonunk, Gyöngyös lett a főhadiszállásunk.

A Magor ezen kívül három állomásra bekapcsolódik az Alcohol zenekar maratoni országjárásába: Érden, Sopronban és Szombathelyen a „Káosz Tour-a” különleges vendége a Magor lesz. Ráadásul ezekre a koncertekre a belépés ingyenes!

A tavaly őszi turné soproni és szombathelyi állomásait még most is emlegetjük” – meséli nevetve Roland. „Nyár óta az volt az első ’ottalvós’ bulink, így az első este Sopronban kicsit elengedtük magunkat és ebben remek társaságra leltünk a soproni közönségben. A reggelig tartó poharazgatásról emlékeink nem igazán maradtak, de annál több kompromittáló fényképet és videót találtunk másnap a telefonjainkban. A másnaposság gyötrelmeit a szombathelyiek meleg fogadtatása segített túlélni, ezért nagyon hálásak vagyunk, és alig várjuk, hogy mindkét városba visszatérhessünk.


Aki tehát szeretné elcsípni a Magort a tavasszal, az alábbi állomásokon teheti meg:

02. 26. Zalaegerszeg, Művház + Moby Dick, Cadaveres
02. 27. Dunaszerdahely, Soul Hunter + Phoenix Rt.
03. 05. Gyöngyös, Start Műhely + Dorothy
03. 18. Szeged, Rongy + Moby Dick
04. 09. Keszthely, 512 + Lovecroes
04. 15. Érd, Borgödör + Alcohol, Psychogang
05. 13. Kecskemét, Teka + Döngölöm
05. 20. Sopron, Hangár + Alcohol, Psychogang
05. 21. Szombathely, Végállomás + Alcohol, Psychogang
Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.