Manowar – búcsú a fegyverektől…

Újabb legenda vesz hamarosan búcsút rajongóitól. A heavy metal műfaj veterán hőseinek végkorát éljük. Dio és Lemmy nincs többé, a Black Sabbath búcsúturnén, és ki tudja, hogy a Judas Priest meddig húzza még. Mindenesetre a Manowar, mint derült égből a villámcsapás jelentette be, hogy The Final Battle címszó alatt még utoljára körbejárja a világot, majd pontot tesz a történet végére.„A legutóbbi Gods And Kings turné áttörő jelentőségű volt a pályafutásunkban: a színpad, a hangzás, a videó és a rajongóink, egyszerűen pazar volt” – áll a Manowar frissen közzétett nyilatkozatában.

„Egy ilyen fantasztikus turné után egyértelmű, hogy legközelebb nagyobbat kell dobbantanunk, és mindent felül kell múlnunk, amit eddig csináltunk. Valami olyat, ami minden egyes Manowarrior álmát megvalósítja. Amennyiben összejön, ez lesz a megfelelő pillanat, hogy megköszönjük az eddigieket, és elbúcsúzzunk. Az utolsó csata Németországban kezdődik, és világszerte mindenfelé eljutunk majd, hogy elköszönjünk tőletek. Ha tudjátok, mi fán terem a metal, akkor ismeritek a Manowart, és ha ismeritek a Manowart, tudjátok, mi fán terem a metal! Akik velünk tartanak ezen a turnén, örök emlékkel gazdagodnak: látni fogják a zenekart, amely vérét, szívét, lelkét és pályafutása minden egyes pillanatát az igaz heavy metalnak szentelte. Minden egyes Manowarriort felszólítunk, hogy készüljetek, és álljatok mellénk az utolsó csatában!”

http://www.youtube.com/watch?v=eZqWq8m3RG4&


A turné egyéb részleteiről még nem jutott el hozzánk információ. Az utóbbi idők „elköszönünk, de mégis maradunk” jelenségnek betudhatóan sokan fenntartásokkal kezelik a hírt, de azt is el kell ismerni, hogy a csapat legénysége sem fiatal már. Joey DeMaio márciusban ünnepelte 62. születésnapját, Eric Adams pedig júliusban tölti be ugyanezt a kort, emellett a zenekar koncertteljesítményét több bírálat is érte az utóbbi bő tíz évben. Búcsúlemezről nem szól a fáma, így tehát elképzelhető, hogy a 2012-es The Lord Of Steelnek már nem készül folytatása.

Manowar – búcsú a fegyverektől… (3 komment)

Powerwolf Powerwolf
június 04.