Innergarden – Átmeneti – studio session videó


A 2015-ben alakult budapesti ethno-folk rockformáció a napokban új videoklippel jelentkezett. Az Innergarden pályafutása akusztikus duóként indult, ám a pároshoz egyhamar csatlakozott másik két tag is. Így ma már négy főből áll a zenekar.

A zenekar ez alkalommal egy olyan dalt vett elő és hangszerelt újra, amely még az Innergarden első, akusztikus duó korszakából való, a 2015-ös bemutatkozó EP-n is szerepel. Erről az Innergarden dalszerző, gitáros-énekese, Restás Gergő így beszél:

Mikor íródott, rengeteg Nick Drake-et hallgattam, és amolyan lebegő, merengő, édesbús balladának szántam egy szál áthangolt gitárra. Az új felállással egy jó darabig nem nyúltunk hozzá. Elkönyveltük amolyan koncert közepi szólódalnak, majd egyre kevesebbszer került elő. Aztán beugrott ez a lüktetés, meg az ív, aminek mentén kiforgattuk magából a dalt. Nem lett egy rövid darab. Szép lassan indul, aztán asztalra csap, és leszedi a fejed puha kezekkel. Most ez az aktuális kedvenc gyerek. Tök jó koncertkezdő szám lett belőle.


Új képanyaguk az Átmeneti című dalukra forgott. A megszokott képi világ helyett egy studio session-ba enged beláttatni a csapat. Ezáltal közelebb érezve magunkat mind a zenekarhoz, mind pedig a megszületett szerzeményhez.

Pár havonta visszatér a belső késztetés, hogy egy efféle projektbe belevágjunk az épp aktuális kedvenc dalunkkal, és kipróbáljunk egy olyan stúdiót, ahol még nem jártunk. Már csak azért is, hogy megtaláljuk a számunkra legjobban kézre álló helyet mondjuk egy későbbi nagylemez készítéséhez.

A videót nézve esélyt kaphat mindenki, hogy a szürke hétköznapokban egy kicsit megálljon és szétszerelje vagy éppen összerakja magát.

 
április 17.,
április 24.,
április 27.,
április 30.,
május 04.,