Ayreon – teljes a csapatArjen Lucassen rajongói már biztosan tudják, hogy 2017-ben egy új, sci-fi tematikájú lemezzel fog jelentkezni az Ayreon.

Bár a Mascot Label Group gondozásában érkező albumról túl sok részlet még nem került napvilágra, az utóbbi időben egyenként bejelentésre kerültek a lemezen szerepet kapó zenészek. Lucassen ismét egy sztárcsapatot verbuvált maga köré, hiszen a következő nevekkel találkozhatunk majd a kiadványon: énekesek: James LaBrie (Dream Theater) – a Történész szerepében, Tommy Rogers (Between the Buried and Me) – a Vegyész szerepében, Simone Simons (Epica) – a Tanácsadó szerepében, Michael Mills (Toehider) – TH-1 szerepében, Floor Jansen (Nightwish) – a Biológus szerepében, Hansi Kürsch (Blind Guardian) – a Csillagász szerepében, Tobias Sammet (Edguy, Avantasia) – a Kapitány szerepében, Michael Eriksen (Circus Maximus) – a Diplomata szerepében, Nils K. Rue (Pagan’s Mind) – a Próféta szerepében, Zaher Zorgati (Myrath) – a Prédikátor szerepében, Tommy Karevik (Kamelot) – az Ellenállás Vezetőjének szerepében, Russel Allen (Symphony X) – az Elnök szerepében, illetve zenészek: Paul Gilbert (Mr. Big), Guthrie Govan (The Aristocrats), Mark Kelly (Marillion) és Marcel Coenen.

Az alábbiakban az album beharangozó trailere látható, Arjen weboldalán pedig meghallgatható egy-egy rövid részlet minden közreműködővel.Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.