Strong Deformity – 20 éve jelent meg a Fájdalom hatalma…


1996. Magyarországon tombol a groove metal őrület. Ekkor jött ki a Sepultura legendás Roots lemezével, amire csak még erőteljesebben ráfejelt a PanteraThe Great Southern Trendkill-je. Hazánkban ekkora már Farkas Zotyájék javában járták koncertkörutjaikat az Ektomorf-al, tomboltunk a debreceni Replika – Testek, és Hanyatlás demóira, és amikor jelent meg a színen a szombathelyi Strong Deformity és mindenkit letaglózott.
 

20 éve, 1996. májusában jött ki az a Strong Deformity első albuma, Fájdalom hatalma… címmel, amelynek angol verziója Power Of Pain… címmel jelent meg egész Európában. Az album fogadtatása meglepően jó volt. A Fájdalom Hatalma… a Metal Hammer Hangpróbáján a második helyen landolt, megelőzve a Slayer, a Madball, a Pro-Pain és a Lost Souls aktuális anyagait. Az ausztriai magazinok (Freak és Music Box) is pozitívan reagáltak az anyagra, Németország vezető heavy metal lapjának a Rock Hardnak a Richterscala-ján pedig a 15. helyen landolt a Power Of Pain…. Az album pozitív fogadtatása után a zenekar rengeteg meghívást kapott ausztriai és magyarországi kluboktól, így intenzív turnézás kezdődött. Az 1996-os év nyarán a Strong Deformity végigjátszotta az összes hazai fesztivált, a Szigeten 2000 ember előtt játszottak.

Erről az intenzív időszakról az alábbi videóban emlékeznek meg a csapat barátai, zenésztársai.


Az album magyar és angol remastered verziója ingyenesen letölthető és meghallgatható a csapat bandcamp oldalán. De akár támogathatod is őket egy letöltéssel.
 <a href=”http://strongdeformity.bandcamp.com/album/a-f-jdalom-hatalma-bonus-track-remastered-2016″>"A Fájdalom Hatalma…"+bonus track [remastered 2016] by Strong Deformity</a>
szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,