Sanctuary – első dalelőzetes a demós albumról


Korábban már olvashattatok a Warrel Dane (Nevermore) vezette Sanctuary hamarosan megjelenő, a banda korai demóit tartalmazó lemezének készületeiről. Az Inception című lemez február 24-én lát majd napvilágot és olyan régi demófelvételek tartalmaz, amelyeket eddig a csapaton kívül csak kevesen hallottak. A felvételek egészen 1986-ig nyúlnak vissza, amikor a csapat az 1988-as első albumra, a Refuge Denied-ra készült.

Az alábbiakban a lemez előzetesét és az első Sanctuary lemezről ismert Die For My Sins nóta 1986-os demóverzióját hallgathatjátok meg.Warrel Dane az album kapcsán elmondta: “Ezek olyan régi demóink, amiket korábban senki sem hallott. Egy adagnyi dal felkerült róla a Refuge Denied lemezre, a régi cuccot Zeuss átkeverte, és a hangzás kibaszott masszív lett. Kíváncsi is vagyok a rajongók véleményére, mert néhányan azt fogják mondani, hogy ˝Istenem! Túl modern lett a hangzás˝! Mert ők a Refuge Denied hangzását, azt a régi soundot szeretik. Mai füllel azonban az a lemez már nem szól valami jól. Az 1988-as módon szól, ez a mostani meg 2017-es, de durván.

Kibaszott súlyos és fantasztikus a hangzás. De a kiadatlan dalok teljesen őrültek. Nevetségesen magasan énekelek bennük, de akkoriban a húszas éveimben jártam. Nem akarok olyan énekes lenni, aki azt hazudja, hogy a régi dalokra senki sem kíváncsi. Igaz, hogy nem tudok már úgy énekelni, de ezt nem is akarom tagadni.”
 
 

Sanctuary – Inception
(Century Media )

1.Dream Of The Incubus
2.Die For My Sins
3.Soldiers Of Steel
4.Death Rider / Third War
5.White Rabbit (Jefferson Airplane cover)
6.Ascension To Destiny
7.Battle Angels
8.I Am Insane
9.Veil Of Disguise

február 06.,
február 24.,
március 11.,