Barren Earth – elkészült a finn progresszív melo-death csapat új lemeze


A modern és tradicionális death metal elemeit a ’70-es és a ’80-as évek progresszív rock-folk zenéjével vegyítő Barren Earth befejezte új albumának munkálatait. A 2014 óta működő finn „allstar” progresszív melo-death csapat soraiban olyan neves zenészek találhatóak, mint Marko Tarvonen (Moonsorrow, October Falls, Thy Serpent) – dobok, Olli-Pekka Laine (Mannhai, ex-Amorphis) – basszusgitár, Kasper Mårtenson (Turisas, ex-Mannhai, ex-Amorphis) – billentyűk, Jón Aldárá (Clouds, Hamferð) – ének, Sami Yli-Sirniö (Kreator, Waltari, ex-Kyyria) – szólógitár és Janne Perttilä (Rytmihäiriö, Moonsorrow, Lakupaavi) – ritmusgitár.

Hello mindenki! Friss hírekkel szeretnénk szolgálni: a Barren Earth jelenleg a 2015-ös ‘On Lonely Towers’ album folytatásának rögzítésére készül. Lefoglaltuk márciusra és áprilisra a Woodshed Stúdiót, ahol Victor Santura vigyázó tekintete mellett fogjuk felvenni következő albumunkat.
Elég sok új dalt megírtunk, és azt már most elmondhatjuk, hogy ezek stílusát tekintve kicsit eltérnek attól, amit a múltban alkottunk. Konkrétabban sötétebb és agresszívabb lett zenénk; de persze a stúdióban is folytatjuk a kísérletezést; így pillanatnyilag csak annyit tudunk megígérni, hogy egy nagy dózisú kalapácsütésre számíthattok! Az új dalok egyébként meglehetősen változatosak; remek érzés rajtuk dolgozni, és alig várjuk már, hogy bemutathassuk őket nektek!” –
írják közleményükben.

Az album megjelenésének dátuma még várat magára, de annyi már most bizonyos, hogy Century Media Records gondozásában foga piacra kerülni. További infók hamarosan.
 

 
Nox Mortuorum Nox Mortuorum
december 01.
The Dead Daisies The Dead Daisies
december 02.