Alfahanne – itt a svéd alfapokaliptikus rockerek új dala


Az „alfapokaliptikus rockot” játszó svéd Alfahanne április 7-én jelenteti harmadik nagylemezét.

Ha a zenénket hallgatod, nem érzel örömöt, nem érzel fájdalmat. Egyszerűen csak érzel!” – mondták az alapítók: Pehr Skioldhammer énekes/gitáros, Fredrik Sööberg gitáros, Niklas Åström dobos és Jimmy Wiberg basszusgitáros, akik a ’90-es évek elején olyan underground black metal zenekarokban tevékenykedtek, mint a Vinterland vagy a Maze Of Torment.

A tagok saját definíciója szerint „alfapokaliptikus rockot” játszanak, zenéjükbe a black metalt, a klasszikus rockot és a punk stílust vegyíti, némi gótikus beütéssel. Hamarosan megjelenő Det Nya Svarta című stúdióalbumukat az Indie Recordings adja ki. Az új lemezen vendégszerepel a Kampfar-os Dolk, valamint David Lindh (Yvonne & Broder Daniel), Sanrabb a Gehenna-ból és Nadine Skjoldhammer. Erről első ízelítőként meghallgatható a Stigmata című számuk.


A frontember, Pehr Skjoldhammer elmondta, hogy az új lemezen az Alfahanne folytatja „az emberiség sötét oldalának feltérképezését. Az Alfahanne dalszövegei meglehetősen személyes hangvételűek, de van benne némi mocskosság is. Ha belemélyülsz a dologba, te is felfedezhetek az értelmet, vagy legalábbis megértheted, mire gondoltam, miközben írtam a nótákat. Az Alfahanne szíve sosem fog jobbra, sem balra húzni. Politikai témákról egyáltalán nem is fogunk írni.Ez alól talán kivétel – ami közel áll a szívünkhöz, az egyenlő bánásmód és emberi jogi témák. Lévén jómagunk úgy gondoljuk, hogy a világon minden és mindenki egyenlő és egyforma… egyformán használhatatlan.Alfahanne – Det Nya Svarta
(Indie Recordings)

1.Satans verser (feat. Dolk / Kampfar)
2.Stigmata
3.Avgrundsgravitation (feat. David Lindh / Yvonne & Broder Daniel)
4.Klubb 27
5.Mitt mörker är mörkare än ditt (feat. Nadine Skjoldhammer)
6.Dödsmaskin (feat. Samrabb / Gehenna)
7.Även hund har sin dag
8.Svarta får
9.Det nya svarta

 
March of Beasts March of Beasts
március 01.