Bloody Hammers – Blood – klippremier


Július 14-én The Horrific Case of Bloody Hammers címmel jelenik meg az occult doom metalos Bloody Hammers új, hat dalos, extra 300 darabos kislemeze.

Az EP tematikailag “Erdély sötét hegyeit járja be, kegyetlenül súlyos staccato-riffek révén. A ’70-es évek B-kategóriás thrillerjeinek és horrorfilmjeinek jéghideg nosztalgiája köszön vissza a Bloody Hammers új dalaiban”. A kislemez Blood című dalánakk klippremierét itt láthatjátok.
 

Ez a dal tulajdonképpen az elnyomás alóli felszabadulásról szól. Sok ember ugyanis vakon beleegyezik abba, hogy valamilyen hatalom elnyomja őt, többnyire azért, mert félti saját és családja életét, vagy mert fél az örök kárhozattól. A legtöbben pedig nem is kérdeznek, mivel igazán fel sem fogják, hogy elnyomás alatt élnek. Ha az állandó félelem és fenyegetések meggátolják az egyént abban, hogy élvezhesse életét, akkor ott nagy változásra van szükség.

Költségvetésünk meglehetősen szűkös volt ezen EP esetében, ezért elővettük minden idők egyik legjobb filmjét, a Häxan-t, hogy annak néhány felvételét felhasználhassuk az új videoklipben. Emlékszem, sok évvel ezelőtt kikölcsönöztem egy sátánizmusról és okkultizmusról szóló filmet természetesen DVD-n -, ami bemutatta, milyen tipikusan bugyuta sátánista pánik volt a ’80-as években, viszont volt benne néhány felvétel a Häxan-ból is. Azok pedig totálisan lenyűgöztek engem. Az persze nem volt feltűntetve a dokumentum végén, hogy honnan származnak ezek a felvételek; így sok idő kellett, mire rájöttem. Amikor megtudtam, hogy 1922-es ez a film, megdöbbentem. A vizuális témák, effektek sokkal kiválóbbak ebben a filmben, mint néhány mai, modern produkcióban
.” – mondta a dalról a horror doom mestere, a banda frontembere, Anders Manga.


Bloody Hammers – Horrific Case of Bloody Hammers
(Napalm Records)

1.Gates of Hell
2.Blood
3.The Beyond
4.Vultures Circle Overland
5. All the Colors of the Dark
6.The Bloodsucker Leads the Dance

szeptember 17.,
szeptember 18.,