Deathchain – mozgolódás a banda háza táján

A death / trash metalban utazó finn Deathchain adta hírül a következőket: ,,Már régóta fontolgatjuk azt a döntésünket, hogy leváltjuk az énekesünket. Ennek eredményeképp az eddigi vokalista Rotten továbbállt és a helyét K.J. Khaos (Deathbound, The Duskfall, MonsterSpank) vette át. Tehát így ő is teljes értékű tag lesz ezentúl. K.J. Khaos-szal a dolgok sokkal simábban fognak menni. Úgy érezzük, hogy az ő érkezésével a Deathchain magasabb szintre léphet. Khaos-t több éve ismerjük már és mindig egyetértünk vele. Ő nagyszerű énekes, tapasztalt előadó és kivételesek a karizmatikus képességei. Az ő önbizalma igazi vérfrissítést jelent majd a színpadon. Meg szeretnénk köszönni Rotten-nek azt a sok évet, amit velünk töltött el, kijelenthetem, hogy jó viszonyban váltunk el egymástól. Ez az ügy lezárult, s mást nem kívánunk hozzáfűzni. A harmadik lemezünk rögzítése január végén veszi kezdetét, ami egyben az új énekesünk debütációja lesz.”

,,A kezdetektől a banda rajongója vagyok és minden lehetséges módon segítettem őket. -tette hozzá K.J. Khaos. Felemelő érzés, hogy egy ilyen király és mániákus banda soraiban tudhatom magam. Köszönetemet fejezem ki Rotten-nek, hogy nem akadályozta a belépésem. Fogadjunk, hogy neheztelsz rám és vagy hat itallal jövök majd neked ezért! Találkozunk a turnén!”

A Deathchain nemrégiben írt alá újra a Dynamic Arts Records-hoz. Az új lemez a Cult of Death nevet viseli majd, és előreláthatólag még sötétebb hangzás várható. Pár számcím ízelítőként: “Incantations Of Shub-Niggurath”, “Serpent of the Deep”, “Deathammer”, “In the Crypt of Vengeance” and “Witchstorm”.

A Dynamic Arts Records jelentette meg a Deathchain két korábbi lemezét is, a 2003-as Deadmeat Disciples-t és a 2005-ös Deathrash Assault-ot. Utóbbi lemez a hivatalos finn chartlistán a 18. helyen tanyázik. 2005 év végén a banda 25 koncertet adott 13 különféle országban a Destruction és Candlemass megtisztelő társaságában.

Bővebb info itt .

 

Berserk Fest 2023 Berserk Fest 2023
április 01.