Hands Of Doom – újabb hazai stoner/sludge/doom zenei körkép

Pár év kihagyás után ismét új válogatásanyag jelentkezett a hazai stoner/sludge/doom zenékkel foglalkozó Hands Of Doom portál. Erre a pár évre azért volt szükség, hogy ne mindig ugyan azok a bandák legyenek rajta újabb és újabb dalokkal. Mostanra azonban a hazai színtéren kinőtte magát egy újabb generáció, akik a megszokott tradícióktól kissé merészebbek, extravagánsabbak és némileg megszólalásukban is energikusabbak… Szóval, nem egy szokványos ólomsúlyokkal és sivatagi fuzzokkal megpakolt stoner/doom kollekcióra kell számítani. Bár súlyban és riffekben most sem lesz hiány. Igaz lesz rajta pár ismerős, régi név, de ők is változtak, vagy épp pihentek az elmúlt években.
 
A válogatáson szereplő zenekarok: Devil Seed; Low-Down; BORU; Stonedirt; VolumeFeederegy új előzetes dallal; Buso von Kobra; JumboFat; Dungaree; Red Swamp; Vanta; GRRRMBA; Aebsence; GYILKOS; Wall Of Sleep.
 
A borítón egy fiatal, tehetséges street-art művész FREAKBOY munkája látható. Akinek ezúttal is hatalmas köszönet önzetlen munkájáért. FREAKBOY munkáiból a hétvégén látható egy tárlat a Dürer Kertben megtartott Vad Art Kiállítás 9 (Wild Art Exhibition) keretein belül, ahol is rajzai, munkái mellet egy nagy vásznon levetítik az Ayahuaska zenekarnak készített punk-thrash animációs videoklipjét és Péter Bódi formabontó rövidfilmjét, a Fogvárost, amelyhez szintén egy animációs betétet készített.
 

stoner​/​sludge​/​doom music Compilation from Hungary 2018 by HOD presents

Tool, Brass Against
május 24.