Lem – death/black a BoszorkányszigetrőlHarlotmoon
címmel egy vadonatúj videóval jelentkezett a szegedi death/black metalos Lem zenekar. A csapat 2016-os kislemezének progresszív post-metalos hangulata mára már erőteljesen át ment az extrém metal vonalára. A dal idén ősszel megjelenő első nagylemezük előzetese, amiről és a csapat zenei éles váltásáról Valach Márk frontember így mesélt:

Az idén ősszel érkező Twelve Who Stole the Rain című első nagylemezünk előfutára ez a szám. A csapat tett egy éles kanyart az 2016-os kislemezünk óta és más műfajokkal kezdtünk kísérletezni, így jött képbe a death/black metalos vonal, persze sok mindent megőrizve a ránk jellemző dalstruktúrákból, progresszivitásból. Az album konceptlemezként funkcionál majd, amit városunk történelme ihletett. Mégpedig az 1728-as szegedi boszorkányégetéseket és annak körülményeit dolgozzuk fel egy férfi szemszögéből, aki beleszeret egy boszorkányba.

A Harlotmoon black ‘n’ rollos hatásai miatt úgy gondoltuk, hogy single-ként jól megállja majd a helyét. A klip nem sztori alapú, a szám fő szimbólumait mutatja be, mint például a hold, a farkas és a tűz. A forgatások a Boszorkányszigeten történtek, ami az égetések eredeti helyszíne volt. A boszorkány szerepében Orosz Diána látható. 
Downset Downset
június 10.