Darkend – ismét felemelkedik a függöny Ugyan csak szeptemberben jelenik meg az olasz fekete miséket celebráló Darkend negyedik nagylemeze, egy dalukról már lerántották a leplet. A szimfonikus black metalt játszó, színpadias hatásoktól sem mentes zenei utazást a With Everburning Sulphur Unconsumed című dal indítja útjának egy videó segítségével, ráadásul a tételben egy vendéget is hallhatunk Lindy Fay Hella (Wardruna) személyében. 

Darkend – ismét felemelkedik a függöny: 1 komment

 • necron szerint:

  Meglepő volt hallani egy ilyen számot a Darkend-től. A video klippel és a Lindy hangjával együtt elég érdekes összhatást értek el.
  Nem mondom, hogy most már máshogy fogom látni a világot ettől a számtól, de kifejezetten jól esett ez a középtempós megközelítés.
  Néha már sok a darálásból. Valahogy, a dal hangulata a 1920-30 évek rém filméi által ihletett Tribulation-re hasonlított.

  Egyébként, mennyire érdekes, hogy „akkoriban”, amikor ezeket a korai rémfilmeket készítették, nem állt rendelkezésükre semmilyen technika.
  Csak az ötletesére tudtak hagyatkozni, így nagyon hatásos megoldások születtek. annak ellenére, hogy mai szemmel, ezek inkább
  megmosolyogtatóak, de akkor nagyon keményen üthettek. Nem hiába hívták akkoriban „filmművészetnek”, amit a mai mocskokról
  távolról sem lehet elmondani.

Kettőnégy Fesztivál
augusztus 20.
Christian Death
augusztus 23.
Moscow Death Brigade
augusztus 24.