Darkned – sötét rituális katarzis


A szimfonikus rituális black metalt játszó olasz Darkned szeptember 13-án adja ki Spiritual Resonance című új albumát.
 

A magukat csak extreme ritual art társulatnak nevező csapat hamarosan meg jelenő hat spirituális dalt tartalmazó új nagylemezén az ókori ünnepélyes énekek szimfóniát, valamint az áldozati éjszakák emlékit vegyíti, a fekete fém riffekre kovácsolt progresszív témáiban, amik hallgatójában egyfajta sötét rituális katarzist és lelki látomásokat szülnek. Erről elsőkként az intenzív dallamokkal és brutális légkörrel átitatott With Everburning Sulphur Unconsumed videójukban révülhetünk el, melyhez Lindy-Fay Hella (Wardruna) adta hipnotikus vokálját.
 


Darkned – sötét rituális katarzis: 1 komment

  • necron szerint:

    Szinte mindennap meghallgatom ezt a számot. Igazi slágeré nőtte ki magát nálam, pedig az első hallgatásra azt mondtam, hogy “jó dal, de ennyi”, aztán valahogy éreztem, hogy újra-újra lejátszam, végül beleszerettem.
    Az előző lemezeik is jók voltak, de nehezen hagytak levegőt venni, így néha már fullasztóak voltak a számok. Ebben a dalban pont az tetszik, hogy lassabb, középtempós. Tényleg megvan a hangulata. Remélem, hogy ez az albumra is jellemző lesz. A borító ismét nagyon igéynes lett. A csoprtkép, viszont elég béna:-).

    Valószínűleg, elő is rendelem a jó kis Season Of Mistnél.

Life of Agony, Pentagram
augusztus 09.
Ecdysis Summer Tour
augusztus 16.