Strong Deformity – életjelek

Újra dagadnak a vitorlák a Strong Deformity hajóján. A csapat hosszabb szünet után változatlan felállásban rugaszkodik neki a 2007-es fesztiválidénynek. Kiadójukkal a Warner / M-Ton–nal új albumuk kiadásáról tárgyalnak. A zenekarnak eddig 3 lemeze jelent meg Magyarországon és Európa más országaiban, mindenhol remek kritikákat szerezve. Videoklipjüket az angol Music Television is műsorára tűzte. Elmondásuk szerint az év végére tervezett új albumon is az eddigiekhez hasonló dögös, modern rockzenét hallhatunk majd, ami a csapattól megszokott különleges fűszerezést sem fogja nélkülözni.

 

Mostanában Pubokban is hallhatjuk a Strongot, ugyanis a csapat POP TRASH CANDIES néven egy unplugged programmal is gazdagította repertoárját. Saját számaik mellett adaptáltak pl. néhány Duran Duran, Depeche Mode vagy Beatles dalt is.

Természetesen találkozhatunk velük a legnagyobb nyári fesztiválokon és a klubok mélyén is

“Ezúton szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy zenekarunk hosszabb szünet után változatlan felállásban indul neki a 2007-es évnek. Kiadónkkal a Warner / M-Ton-nal új, 4. albumunk kiadásáról tárgyalunk. Ennek tervezett időpontja ez év vége. Az új albumra az eddigiekhez hasonlóan dögös, modern rockzenét kívánunk rögzíteni, többnyire az élő hangszerekre koncentrálva, de természetesen a tőlünk már megszokott fűszerezést sem mellőzve. 
 

POP TRASH CANDIES néven létrehoztunk egy másik produkciót is melyet pubokban és kisseb, családiasabb hangulatú koncerttermekben kívánunk előadni. A repertoárban saját számaink mellett olyan előadók dalait adaptáltuk mint pl. Duran Duran, Depeche Mode vagy a Beatles.

Nyáron fellépünk a legnagyobb nyári fesztiválokon is, ahol főként eddigi lemezeink dalait fogjuk előadni meglepetésekkel színesítve.”
 

Biográfia – Strong Deformity 
 

    A zenekar 1996 óta működik ezen a néven. Első albumuk “Power of Pain…” címmel, ugyanebben az évben jelent meg angol és magyar nyelven is. Az agresszív, progresszív metal-zenét élőben egy 20 állomásos magyar-osztrák turnén mutatták be. A fellépések során az összes neves nyári fesztiválon zenéltek, köztük az akkor egyre népszerűbb Diákszigeten is. Különböző díjakat kaptak a Metal Hammer c. újság által megrendezett közönség és szerkesztői szavazáson, mint pl.: Év reménysége, év cd bookletje, év dobosa (Bertalan Balázs).

 

    1999-ben énekes váltás történik. Bíró Tamás helyére Fekete Károly “Hair” érkezik, aki dallamosabb, harmonikusabb hanggal színesíti a Strong sallangmentes modern rockzenéjét. Következő albumuk már az ausztriai Core & More Records gondozásában jelenik meg Európa 19 országában “Racket” címmel, angol nyelvű szövegekkel. Ezt számtalan koncert és fesztiválfellépés követi. A “Racket” c. album “Superdope” c. dala egy amerikai Underground újság listáján a 18. helyen landol és felkerül az újság cd mellékletére. Az album a Német Metal Hammer újságban is pozitív kritikát kap.

 

    2001-ben új anyaggal jelentkezik a csapat, egyelőre egy 2 számos demo formájában mely a később megjelenő következő albumon is szerepel “Genie in my mind” ill. “The Ropewalker” címmel. Erre figyel fel az Anima Sound System alkotó párosa Prieger Zsolt és Németh Gergő akik felajánlják segítségüket a következő anyag elkészítéséhez. Egy közösen elkészített 4 számos demoval elnyerik a Warner Music Hungary / Magneoton szimpátiáját. Rövidesen szerződéskötés következik. 2002-ben a zenekar bevonul a régió legjobb stúdiójába (Aquarium Studios) hogy elkészítse a “Magic Syrup” c. lemezét. Ezt az “Imaginary Adventures” c. dal videoklipje követi melyet a jobb minőség érdekében filmszalagra forgatnak. A videót Oláh István, több színvonalas magyar klip rendezője dirigálta. A klip a VIVA tv chartján, a rengeteg nézői szavazatnak köszönhetően 7 héten keresztül szerepel, és a 2. helyig kúszik fel olyan előadók társaságában mint pl.:a Red Hot Chili Peppers. A videoklippet röviddel ezután az angol Music Television is műsorára tűzi. A lemez kiváló sajtó visszhangra talál, a zenekart rengeteg pozitív kritikával (interneten ezeket a mai napig olvashatjuk) illetik és nemzetközi siker várományosként emlegetik.

 

    Három év kihagyás után a csapat most új albumon dolgozik melynek várható megjelenési időpontja 2007 ősz. 
 

A zenekar: 
 

Fekete Károly  ének 

Bertalan Balázs  dobok

Kovács Tibor  bass

Fodor Szabolcs  gitár

Bertalan Zsolt  gitár 
 

Diszkográfia: 
 

Power of Pain…     1996    Core & More Records (A)

A Fájdalom Hatalma…    1996    LMS Records

Racket      1999    Nephilim Records

Magic Syrup     2002    Warner Music Hungary

Genie in my mind remix album   2003    Warner Music Hungary

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,