Helloween – Gambling With The Devil

Az album címe magyarul így hangzik: hazárdjáték az ördöggel, bizonyosan programmatic . “Napjaink vége felé az élet nem más, mint hazárdjáték az ördöggel” – így mondja Andy Deris a zenekar énekese. Ha valaki, akkor Ő tudja miről beszél. A Helloween azon kevés metal banda egyike, akik túlélték a zenebiznisz által kreált trendeket, áramlatokat, viszont minden újabb hatást arra használtak fel, hogy új kihívásokat beteljesítsenek. Hátuk mögött a sikeres Keeper Of The Seven Keys – The Legacy. turnéval, amely során 34 országban 93 koncertet adott a zenekar (ennek hív bizonyítéka a Live On 3 Continents című DVD), az öt muzsikus Andi Deris, Michael Weikath (gitár), Sascha Gerstner (gitár), Markus Großkopf (bőgő), Dani Löble (dob), megjárták Andy tenerifei stúdióját, hogy a tizenkettedik Helloween album dalait felvegyék. A Gambling With The Devil ígéretes, lendületes alkotásnak hírlik, megjelenésére már nem sokat kell várnunk, hisz október 26.-tól kereshetjük a boltok polcain.

Andy elmondása szerint a zenekart alkotásra késztette az előző album, a Keeper Of The Seven Keys – The Legacy sikeres és a fanok szeretete. Szerinte hosszú évek óta nem leltek ekkora örömet a zeneírásban, biztos ezért van az, hogy a Gambling With The Devil telisteli van fogós melódiákkal, húzós ritmusokkal, virtuóz gitárjátékkal és persze a szokásos Helloween védjegyekkel. A producer ezúttal is Charlie Bauerfeind volt és a munkálatok a tenerifei Mi Sueno stúdióban készültek.

Ezzel együtt a zenekar az új idők szavára hallgatva tovább fejlesztette a progresszív zenekari elrendezés tudományát.

16 új nóta készült el, ebből 11 ( plusz intro) kerül rá a Gambling With The Devil nem speciális kiadására, kettő számmal több lesz majd a limitált példányszámú kiadványon, köztük a kislemezes darab az ‘As Long As I Fall’.

Érdekes már a lemez introja is a Crack The Riddle, itt Biff Bufford a Saxon nevű metal legenda énekese szerepel narrátorként.

A lemez középpontja egy trilógia, (vagy ahogyan Andy hívja “szentháromság”) amely darabja közül az első a ‘The Bells Of The 7 Hells’ progresszív, a második a ‘Fallen To Pieces’ nyugodtabb, a harmadik az ‘I.M.E.’ pedig ritmikus mű. Vannak persze a lemezen tipikusan Helloweenesen fogós, dallamos nóták is, teszem azt a ‘Paint A New World’, a ‘The Saints’ és a ‘Can Do It’.

Van más érdekessége is a lemeznek, ilyet még ugyanis a Helloween nem igazán művelt! A CD tokban talál majd a fan egy kaparós kártyát, a szerencsés nyertes pedig a Helloween vendége lehet egy dél amerikai koncert erejéig – természetesen a repülőjegye és az ellátmánya is a nyereményhez tartozik.

A Helloween Hellish Rock című turné keretein belül járja majd Európát a Gamma Ray és az Axxis társaságában. Még az is könnyen előfordulhat, hogy Kai Hansen a Gamma Ray szellemi atyja csatlakozik ex zenésztársaihoz egy Helloween klasszikusokból álló jam session erejéig!

Ezen tények fényében erősen úgy tűnik, hogy a zenekar az év második felét sem unott körömrágással tölti majd, mi pedig örülünk, mert a Livesound szervezésében november 11-én a Petőfi Csarnokban ismét felcsendülnek a fantasztikus Helloween melódiák!

Forrás: www.recordexpress.hu

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,