Nightwish

Kérdés: Egy interjúban Tuomas azt mondta, hogy te mindig egyedül akartál utazni, nem vettél részt az interjúkon, vagy közös összejöveteleken, és erre azt válaszoltad, hogy te nem akarsz többé a Nightwish tagja lenni. Mit szólsz ezekhez a dolgokhoz?

Tarja: Nos, amikor a zenekar elkezdett sikeres lenni, még a Wishmasterrel, vagy most a Once-al, sok nyomás volt a zenekaron, és azt mondtuk, hogy ha így folytatódnak a dolgok, inkább utazzunk repülővel. De a fiúk még ekkor is busszal akartak menni, ez pedig rajtam, mivel én voltam az énekes, nagyon rosszul jött ki. Ha valaki mondjuk cigizett, vagy bulizott a buszon, reggel úgy keltem mint egy zombi (nevet). És akkor ezt mondtam: „Rendben, van pénzünk repülni, szóval utazzunk repülővel”, de a srácok nem mindig akartak repülni, és én elfogadtam a döntésüket.
Nekem koncertekre csak egy néhány fontos dolog kellett, mint pl víz, tükör a sminkemhez, tea, vasaló, mert mindig én vasaltam a ruháimat. Kellet egy helység, ahol átvehettem a ruháim, mert ez része volt az image-emnek, az emberek is úgy jöttek a koncertre, hogy „Vajon mit fog viselni Tarja?”…

Kérdés: Igen, ez mindig meglepetés volt a rajongóknak.

Tarja: Igen, én meg akartam tartani ezt az imaget. És sokszor, mikor ezek a dolgok nem voltak ott, Marcelo mindig segített nekem. Fellépések után nem tesz jót egy énekesnek ha sokat beszél, és amúgy is fáradt voltam. Ezek miatt nem mentem a bulikra, inkább pihentem.

Kérdés: Igaz az, hogy a következő Nightwish album lett volna az utolsó?

Tarja: Igen, valóban. 2004 decemberében, egy találkozóra hívtam a srácokat, mert nagy gondok voltak, és beszélni szerettem volna velük, mert az ígéreteiket nem tartották be, és már nem érdekelt az egész. A következő album lett volna az uttolsó, és egyben azt akartam, hogy ez legyen a legjobb Nightwish lemez. el akartam köszönni az emberektől, amik támogattak minket, az egész világon, és egy „köszönöm és viszlát”-ot mondani mint a Nightwish énekese. Azt is mondtam Tuomasnak, hogy ezt közölje a médiával, de Tuomas nem akarta megtenni.

Az egész interjó elolvasható a Tarja Turunen Fan oldalon.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.