Metal Angel hírlevél a Tribute Land-ről

Az alábbiakban a Metal Angel zenekar hivatalos hírlevelét olvashatjátok, amiben a Tribute Land nevű érdekvédelmi szervezet “hasznos” tevékenységéről:

Mint az köztudott, múlt hónap végén megjelent egy értesítés.

“Tribute Land – Csak a legjobbak!
2008-11-28
Régóta szükség volt már hasonló szerveződésre, végül idén ősszel megalakult a Tribute Zenekarok Egyesülete, a Tribute Land. Az öt alapító zenekar pedig nem más, mint a Guns n’ Roses magyarhangjaként ismert és külföldön is népszerű Hollywood Rose zenekar, a Judas Priest tribute Meltdown, a tavasszal ismét turnéra induló AC/DC zenéjét játszó AB/CD zenekar, a Metallica hazai verziója Magnetica néven, végül pedig a magyar Iron Maiden, vagyis az Iron Maidnem zenekar. Nem lesz többet fejetlenség, és nem lesznek átvágott bandák. Keresik viszont a legjobbakat. hiszen a szabályok szerint minden egyes anyazenekarból csupán egy lehet az Egyesület listáján. A társulás maga, viszont kétcélú: egyrészt érdekvédelem a klubokkal, fesztiválokkal és valamennyi koncertszervezővel szemben, másrészt pedig egy országos összefogás, amely koncertszervezési és management feladatokat lát el. A Tribute Zenekarok Egyesületének első megnyilvánulása, – amolyan bemutatkozásként -, a januári “PeCsás” tribute fesztivál lesz, egy 3 színpadon megrendezett megabuli.
A tribute műfajt sokan szeretik, mert elhozza a távoli, vagy akár már feloszlott kedvenc bandáinkat. Megelevenít egy stílust, egy kort. Végül
pedig, s ez egy nagyon fontos tényező, visszahozta az élőzene, a koncert, ezzel együtt pedig a minőségi zene szeretetét. Tehát mostantól ezek a magyarhangok egy helyen lesznek. A szerveződés pedig elősegíti a mára már amúgy is népszerű emlékzenekar-kultúra helyzetét.
További infók a www.tributeland.hu oldalon, hamarosan.”
_ELVALASZTO_

A rengeteg tribute zenész és egyéb tiltakozó egyike voltam aki természetesen nemhogy nemtetszését fejezte ki hanem tiltakozott a diktatórikusan,legcsekélyebb demokratizmust is semmibevevő tömörülés ellen.Nem csak zenészek tiltakoztak, ezért Magyarország legtöbb regisztrált rockert számláló portáljának egyik adminisztrátora azonnal önálló tiltakozó topikot hozott létre, én személy szerint meg hivatalosan közzétettem egy ún. “nyílt levelet” minden elérhető fórumon.A nyílt leveles tiltakozásomat az ügyben közzétette egy másik ismert webzine is hiszen ők sem értettek egyet a Tribute Land által megfogalmazott alapelvekkel.

Az egyik érintett zenekar gitárosának önmagukat védő ám hirtelen már engem támadó levelét betettem a topikba mivel úgy éreztem a “tribute botrány” szerves része tehát mindenkinek jogában áll megtudni minden részletet a témában.
Sajnos egy idő után azt lehetett érzékelni hogy már nemhogy nem érzi senki annak súlyát amit elkövettek hanem az egész sztory mintegy “felbújtójává” lettem kikiáltva.Többen kérték a válaszokat az illetékes zenekaroktól de sajnos annyira engem akartak mocskolni hogy már megfeledkeztek arról hogy nem a Metal Angel harcol egyedül az igazságért és igazából nem én vagyok a téma alapja.

Ekkor jött az eget rengető fordulat! A Kiss Forever Band egyik tagja ugyanis hozzászólt a témához és leleplezte nem csak azt hogy az addig ott írogató másik tribute zenekar tagjai nem mondtak igazat hanem olyan információkat is leírt amit mi a tiltakozók nem tudtunk nem igazként elkönyvelni.

Pocky Demon ezt írta:

“Hello Mindenkinek!

Én a Kiss Forever Band tagja vagyok és – néhány részlettől eltekintve – egyetértek a Metal Angel által írt nyílt levél tartalmával! Ott voltam amikor a TributeLand alakult de a hallottak után mi nem akartunk csatlakozni, mert úgy láttuk ez a társaság nem szolgálja azt a célt, amit hangzatosan maguk elé tűztek. Továbbá már a Tribute Fesztiváltól is elzárkóztunk pedig már kétszer is játszottunk ezen a rendezvényen amíg nem lettünk “szálka” mert NEM léptünk be a “szakszervezetbe”. Aki nem tudná ebben a csoportosulásban leginkább a szakmai féltékenység a mérvadó! Higgyétek el olyan dolgokat hallottam az alakuló gyűlésen hogy el sem tudjátok képzelni! Olyan dolgokra hivatkoznak mint pl: kicsi a piac kettő vagy több Metallica v. GNR bandának az ACDC-ről már nem is szólva.Na ezért nem akarnak, csak egyet minden bandából,hogy ne legyen konkurensük MO.-on. Ennyire egyszerű, ráadásul tagdíj is van de ennek mértékéről nincs fogalmam mert ez volt a csúcs amikor azt
mondtam a Vörös Gabinak (volt Osszin basszer) hogy Kössz de ennyire nem szar a helyzet, hogy egy buliba legyek veletek! Sajnos máris érezhető a klikk nyomása, mert pl:a Rocktogonban játszok a másik bandámmal a Jolly Roger-rel és a AC/DC/GT-t akarjuk vendégbandának de az ABCD zenekar már “lestoppolta” a klubbot és nem engednek be másik ACDC bandát mondván ez az Ő helyük! Ja,MO.-on van zenész szakszervezet – én is tagja vagyok – de az egészen másképp működik, ráadásul ott az alapítók közt találjuk Presser-t, Bródy-t,akik bár nem mindenki számára egyek a rockzenével de azt hiszem Ők már letettek az asztalra egyet s mást! Ennyit szerettem volna mondani!
Köszönöm hogy elolvastátok!”

A történethez hozzátartozik,hogy ahogy megtudtuk ezt a Tribute Land dolgot elhatároztuk hogy feloszlik a Judas Beast zenekar hiszen így, ilyen
korlátozott körülmények között már nincs értelme muzsikálni. Odáig meg nem engedjük hogy megalázzanak bennünket hogy pincében vagy telefonfülkében legyen csak lehetőségünk bemutatni a Judas Priest Tribute Show produkciónkat. Önérzetünk,önbecsülésünk azért nekünk is van. Ha a magyar Meltdown zenekar kikiáltotta saját magát a “legjobbnak”, akkor bármit teszünk is, a Tribute Land-del,Vörös Gábor koncertszervezővel és ezt az egészet a háttérből támogató egyik ismert koncertszervező céggel valamint az ugyancsak háttérből figyelő más szervezettel nem tudunk sem harcolni sem versenyezni.

Ekkor ismét fordulat történt.

Valakinek vagy valakiknek fontosabb mindennél a Tribute Land és egyrészt különös telefonfenyegetést kaptam ordítva és ocsmány szavakkal fűszerezve a mondanivalót természetesen takart számmal, valamint nem sokkal később kamu freemail címről szinte a telefonban elmondottakkal megegyező tartalmú @-mailt.
A fenyegetésen kívül a lényeg az volt,hogy azonnal tüntessem el a topikot, fejezzem be a “felbújtást”, “aknamunkát” a többi tribute zenekar
becsületét sértve és húzzam meg magamat. Annyit megtudtam az oldal üzemeltetőjétől hogy tőle is követelték a Tribute
Land topik felszámolását!

Én nem bánom hogy elindult a tiltakozás hiszen lelepleztünk valamit. Egész életemben a zenében uralkodó korrupció ellen tettem/harcoltam és bárki,bármennyire fenyeget akkor sem fogom feladni az értékrendemet és a tisztességbe vetett hitemet.
Amikor tavaly a Petőfi Csarnok koncertszervezője azt írta nekem, hogy “egyébként kinyalhatom” (mint ismert már ott is kihagytak bennünket az
akkori Tribute Fesztiválból) semmi mást nem tettem mint felhívtam a PECSA-t és érdeklődtem hogy hogyan is gondolta az illető a kinyalattatást véghezvinni?
Persze nem válaszolt,hirtelen házonkívül volt.

Mivel videóinkat, linkjeinket megtalálni Braziliától K.K Downing Judas Priest gitáros Steel Mill oldalán keresztül http://www.kkdowning.net/Interviews/metalangel.htm, Törökországon át Japántól Ausztráliáig, USA-tól Rob Halford énekes oldaláig (ahol egy csak külföldieknek rendezett szavazáson bőven megelőztünk mindenkit) http://www.robhalford.com/streetteams/coverbands.html
stb, úgy érzem hogy csak dicsőséget hoztunk a bandával hazánknak mégha csak egy tribute zenekar vagyunk is.

Én a CODE nevű szegedi zenekarban kezdtem a Judas Priest előtti tisztelgésemet a 80-as évek elején,akkor amikor sokan még nemhogy nem tributeködtek, hanem azt sem tudták mi az hogy Judas Priest. Sokáig az akkori Pandora’s Box előzenekara voltunk. Búcsúkoncertünkre több, mint 1300 ember volt kíváncsi és tombolta végig velünk pld a Freewheel Burninget! 1985-ben gitárból OSZK vizsgát tettem és hivatásos előadóművészként működtem.Svédországban basszusgitáros/énekesként saját heavy metal zenekart alapítottam 1987-ben és 1990-ben Stockholmban lemezt csináltam. Már 2006 augusztusában is de 2007 májusában összehoztam a végleges felállású Judas Beast tribute zenekart. Célom az volt, hogy egy olyan korábban itthon nem tapasztalt Judas Priest tribute zenekart csináljak amiben nem csak a dalok
megszólaltatása hanem a hiteles színpadi kinézet is fontos legyen. A fiatal tehetségeket támogatva alig 21 éves srácokból állt a harci szekerünk “hármas fogata”. 2006-ban megalapítottam sokak örömére a HALFORD FAN CLUB HUNGARY-t
is.
A kifelé mosolygós ám egymás háta mögött leginkább vicsorgó magyar szakma egyes tagjai és szakmai féltékenységük azonban végül olyan diktatúrát kreált (mivel hiábavaló volt mindennemű hátmögött véghezvitt korábbi próbálkozásuk ellenünk) amivel végül totálisan ellehetetlenítették a zenekarom pályafutását ezért 2008. december 20.-án lesz utolsó koncertünk a ROCKEREK KARÁCSONYA a GYÁR-ban és 19 hónap és 26 koncertünk után feloszlik végleg a Judas Beast.
A sok hazai koncertemlék mellé örökre ottmarad bennem is az erdélyi sportcsarnokos bulink Sepsiszentgyörgyön ahol 800 metal fan tombolta végig a műsorunkat de a szlovákiai révkomáromi Cyparis buli sem lesz soha elfeledve.Köszönünk mindent a bennünket támogatóknak! Kétszínű és irígy ám önmagukra oly’ büszke magyar zenészek és azok hasonszőrű barátai a különböző
webzineknél és a “zenéhez közeli helyeken”, megfeszített erővel, szüntelen aljas módon munkálkodtak két éven keresztül azon, hogy tönkretegyék a csapatunkat illetve mocskolják személyemet. Lebuziztak, lenáciztak és lezsidóztak! Hazugságokat terjesztettek de nem sikerült félreállítani sem engem sem a zenekaromat.
Végül a TRIBUTE LAND nevű csoportosulással elérték céljukat. Sem nekem személyszerint, sem a Judas Beast zenekarnak mostanra már nem maradt energiája hogy harcoljunk a Tribute Land, Vörös Gábor szervező és a csoportosulásukat támogató koncertszervező cégek és egyéb kapcsolataik ellen.
Az meg abszurdum hogy fenyegetéseket kelljen eltűrnöm 46 éves kétcsaládos apaként azért mert a diktatúrát,korruptságot,”lenini eszméket”
és egyéb simlisségeket nem tartok normálisnak a zenében.
Furcsának tartom mindemellett hogy a sok-sok “nem a pénzért csináljuk hanem a zene szeretetéért” típusú zenésznek a pénz és a szakmai féltékenység az elsőszámú dolog nem pedig a tisztesség.
A továbbiakban sok sikert kívánunk az önmagát “legjobbnak” megszavazó Meltdown magyar Judas Priest tributenek is.

augusztus 12.,
augusztus 13.,
augusztus 16.,
augusztus 19.,