Moonsorrow koncertajánló

8 órányi pogány metal zene egy színpadon, megállás nélkül. 8 csapat – hét hazai és egy nemzetközi fellépő – és számtalan aktualitás jellemzi majd ezt az estét. Az este fő fellépője a finn pogány metal zene élharcosa, a Moonsorrow lesz, akik – kis túlzással – bejárták már majdnem az összes, kisebb és nagyobb fővárosi koncerttermünket, s most a Dürer kertet is elfoglalják egy estére, a tőlük már megszokott hangulatot hozva magukkal.
_ELVALASZTO_
A tizennégy évvel ezelőtt alakult Moonsorrow zenéjében kezdetben az epikus metal elemei domináltak, s csak folyamatosan vegyítették azt a mostanra már teljesen a sajátjukká vált pogány mitológia vonásaival, merítve a finn zenei hagyományokból és mindezt extrém hosszúságú dalok formájában prezentálva. A helsinki illetőségű csapat, melynek alapítói Henry (billentyű, gitár) és Vill (ének, basszusgitár) – akik egyébként rokonok is – útja kezdetben nem volt túl szerencsés, hiszen az első két demójuk egész egyszerűen eltűnt, így megjelenni sem tudott. Talán hihetetlenül hangzik, de az a csapat, amelyre az epikus, a pogány és a dallamos black metal jelző is illik, érdeklődik a progresszív rock iránt, olyannyira, hogy zenéjükbe a Jethro Tull és a 70-es évek világának elemeit is beépítették. További érdekesség velük kapcsolatban, hogy nemcsak addig kiadatlan demo felvételeket pakoltak fel egy-egy kiadványukra, hanem feldolgoztak egy Metallica klasszikust, a For Whom The Bell Tolls-t is.
A csapatot tehát nem kell félteni: kísérletezésben és sokszínűségben nincs hiány, s ez vonatkozik a fellépéseikre is.
Az este másik kiemelt fellépője a hazai black metal éra nemzetközi szinten is elismert csapata, a tizenöt éves születésnapját tavaly egy különleges, az eredeti felállást is felvonultató koncert keretében megünneplő Sear Bliss. Friss hír a csapattal kapcsolatban, hogy február megjelent a Glory & Perdition című 2004-es lemezük újrakiadása, a Vic Records gondozásában. A lemez az egyik legkiemelkedőbb SB anyag, melynek két dalában Csihar Attila, a Mayhem frontembere is vendégeskedik (Birth Of Eternity és Shores of Death).
Az este további fellépői között lesz a szintén black metalban utazó Neochrome, kiknek legutóbbi anyaga, a Downfall/Collapse remekül szerepel a nemzetközi rock/metal sajtóban, így például a Legacy és a MyRevelations magazinokban is. Mindkét helyen majdnem maximális pontszámú kritikával büszkélkedhet a csapat.
Fellép még a Bornholm – nekik is hamarosan új lemezük jelenik meg, March For Glory And Revenge címmel -, valamint a Dim Vision, akik pár napja vonultak stúdióba, hogy felvegyék azt az öt új szerzeményt, amelyek az elmúlt fél évben születtek. A felvételekről exkluzív felvételek kerültek fel a zenekar oldalára. Közvetlenül a Sear Bliss előtt az Endless River melodikus death metalban utazó csapat játszik majd. Ők többek között az Anathema-t, az Opeth-et, az Arcturus-t, az Amorphis-t és a Pink Floyd-ot jelölik meg hatásaikként.
A Neochrome-ot a Kill With Hate death metal formációja előzi meg, a Dim Vision előtt pedig Damned Spirits’ Dance death/black metalját láthatjuk-hallhatjuk, melyet megspékelnek egy kevés experimentális ízzel, s melyhez hamarosan hanghordozó formájában is hozzájuthatnak a rajongók. Az estét az Angerseed nyitja majd, a Neochrome-ból ismert Peter D. Maniak vezetésével.
Természetesen a két terem között szabad lesz az átjárás, így mindenki kedve szerint válogathat majd a koncertek között!
Jegyek elővételben kaphatók: a rendezvény helyszínén, illetve a következő boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Rock-Ness (Debrecen), valamint a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában és országszerte az összes lottózóban, illetve a http://shop.metalindex.hu/ – n.
Kedvezmény: aki a december-januári HammerWorldben lévő, erre a koncertre vonatkozó, illetve a februári számban megjelenő kupont kivágja és vásárláskor átadja a következő rock/metal boltokban (Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark) 500 Ft kedvezményt kap a jegy árából!

Fellépők sorrendje:
Nagyterem:

17:30 – Damned Spirits’ Dance
18:20 – Dim Vision
19:10 – Neochrome
20:15 – Sear Bliss
21:45 – Moonsorrow

Kisterem:

18:00 – Angerseed
18:50 – Kill With Hate
19:50 – Endless River
21:15 – Bornholm

2009. március 21., szombat
Helyszín: Budapest, Dürer kert, Nagyterem, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor. 19-21.
Jegyár: 4900 Ft / HammerWorld kuponnal 4400 Ft
Kapu: 17:00

Moonsorrow koncertajánló (4 komment)

 • tjhooker tjhooker szerint:

  úgy tűnik mégsem én sokalltam egyedül ezt a jegyárat, h beindították ezt az 1 fizet 2 mehet akciót, így már kimondottan megéri a koncert. csak kicsit későn tudtam meg és csináltam magamnak más programot :/

 • tjhooker tjhooker szerint:

  csak én vagyok kiakadva, hogy milyen nevetségesen drága ez? tavaly áprilisban Paganfesten volt Moonsorrow mellé Ensiferum, Korpiklaani, Eluveitie, Týr 5500 ftért, ja és a pecsában. ráadásul szinte nincs év h ne játszana itthon a Moonsorrow, meg a fent említett bulin is kb arra ürült ki legjobban a nézőtér. remélem írtok róla beszámolót mert kíváncsi vagyok, hogy hányan fogják kifizetni ezt a jegyárat

 • volcano volcano szerint:

  Áááá nem igaz. Korán kezdődik és korán lesz vége, pedig szombati nap! Miért igy kell…

 • godfucked godfucked szerint:

  melyik reszen lepodtel meg?:]

Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.
Agnostic Front Agnostic Front
június 18.
Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.
Lowland Fest 2024 Lowland Fest 2024
június 25.