Baby Bone – helyzetjelentés a zenekartól

Megkezdte negyedik albumának felvételeit az újkígyósi Baby Bone zenekar Szegeden, Vári Gábor producer irányításával.Utoljára 1999-ben jelentkeztek a „Global” c. albumukkal, azóta csak demókon és koncerteken bizonyították, hogy a babacsont törhetetlen és időtálló. A jellegzetesen grunge-ízű, de annál talán metalosabb riffekkel nyomuló veteránok 1996 óta fix felállásban nyomják magyar nyelvű dalaikat.
Pár év dalszerzői válság után tíz dalt írtak a „Supernova” munkacímű albumra, amely előreláthatólag október környékén kerül kiadásra. „Az új dalokra a változatosság jellemző. Ne várjon senki Dream Theater-féle progresszivitást, vagy Manson-féle extremitást, tisztán és egyszerűen tálalt, néhol elvont szövegű dalokról van szó, amik, ha úgy vesszük még slágeresek is, de semmiképp sem a mainstream szcénából valók.
Fő jellemünk a „zenei őszinteség”, nagy ívű dallamokkal és persze tökösen. A szövegekben meg az önmagát mardosó lélek, a torzuló és hamis illúziókkal apelláló világ lelkiismerete jelenik meg, a gyengeség és az erő csap össze, sok-sok reményt kínálva a túlélésre. Olyan tudathasadás ez, mintha Zakk Wylde sírva könyörögne a csaja vállán, hogy megihasson egy sört.
A sok együtt töltött év megedzette a zenekart, nincsenek illúzióink, csak kőkemény új nóták, a világ fonákjára telepedett üzletembereknek üzenő, pokolból és égből gyúrt képekkel teli szövegek. ” – nyilatkozta Rákóczi Antal énekes.