Solitude Productions kiadványok

Az alábbiakban kedvenc orosz kiadónk, a Solitude Productions friss kiadványairól olvashattok. Igen, azért, mert ők is körfűrészt használnak a logójukban. A három érintett banda a melankólikus metalt játszó The Morningside, a Tenhi-ihlette Kauan, a depresszív black/doom Raventale, a negyedik korong pedig egy tribute, a funeral doom műfaj egyik úttörőjének, a Thergothon-nak tiszteleg. A lemezek elég jól sikerült borítóval rendelkeznek, úgyhogy a klikk után jön a négy bemutatkozó szöveg és előlap.
_ELVALASZTO_

Rising Of Yog-Sothoth
Tribute To Thergothon

A Rising Of Yog-Sothoth az egyik leghíresebb funeral doom metal zenekar, a Thergothon előtt tiszteleg. A finn csapatot a stílus ősapjának tartják, mind zenészek, mind hallgatok körében számos követőre találtak.
17 zenekar, többféle stílus hallható a válogatáson, a csapatok a következő országokból kerültek ki: Nagy-Britannia, Finnország, Oroszország, Egyesült Államok, Hollandia, Ausztrália, Németország és Kanada.
Yog-Sothoth feltámad!

Dalsorrend:

CD1
1. Asunder – Who Rides the Astral Wings
2. Officium Triste – Crying Blood and Crimson Snow
3. Evoken – Yet the Watchers Guard
4. Imindain – Everlasting
5. Colosseum – The Unknown Kadath in the Cold Waste
6. Mournful Congregation – Elemental
7. Worship – Evoken
8. Umbra Nihil – The Twilight Fade
9. Persistence In Mourning – Dancing In The Realm Of Shades
 
CD2:
1. Nojda – Evoken
2. Otzepenevshiye – The Unknown Kadath in the Cold Waste
3. Krohm – Everlasting
4. Inter Arbores – Who Rides the Astral Wings
5. Astral Sleep – Yet the Watchers Guard
6. Aarni – Verivaikerrus – Hurmehanki
7. Axis Of Advance – Elemental
8. Singultus – The Twilight Fade

The Morningside
Moving Crosscurrent Of Time

A Moving Crosscurrent of Time a melankólikus metal orosz mestereinek, a The Morningside zenekarnak a második nagylemeze. A bemutatkozó album irányvonalán haladnak tovább, szomorú hangulattal átszőtt, kemény és lírai kompozíciók. Atmoszférikus billentyűtémákat is hallhatunk, ezek Eduard Artemyev munkáit (Solaris, Stalker) juttatják eszünkbe és adnak még nagyobb mélységet a lemez hangzásának. Az album fő inspirációja Ray Bradbury Gonosz lélek közeleg (Something Wicked This Way Comes) novellája volt.
Katatonia és Agalloch fanoknak különösen ajánlott.

Dalsorrend:

1. Intro
2. Fourteen
3. Autumn People
4. Insomnia
5. Moving Crosscurrent Of Time
6. The Outcome (Admit One)
7. Outro

http://www.myspace.com/themorningsidemusic

Kauan
Aava Tuulen Maa

Az egész szép sikereket elért orosz Kauan zenekar új albuma meglepetést fog okozni a csapat korai munkáit ismerők számára, melyeken még a folk, black és a doom metal stílusok keveredtek. Az Aava Tuulen Maa egy sokkal líraibb és lágyabb zene, melyet a hidegség és a melankólia atmoszférája zeng át. Gitár, férfi ének, zongora, hegedű harmonikus kombinációja, hihetetlenül gyönyörű dallamok, sötét romantika és határtalan természeti erők. Az új Kauan album a Tenhi, Subaudition, Nest és az October Falls rajongóinak különösen ajánlott. A 20 oldalas bookletben vízfestmények teszik még teljesebbé a zenei élményt.

Dalsorrend:

1. Ommeltu Polku
2. Valveuni
3. Fohn
4. Sokea Sisar
5. Neulana Hetkessa

http://www.myspace.com/kauanmusic

Raventale
Mortal Aspirations

Az új Raventale album, a Mortal Aspiration bemutatja a csapat zenei átalakulásának utolsó lépését, vagyis hogy váltak a depresszív black/pagan metalból black/doom metal zenekarrá. A zene még merevebb és hidegebbé vált. Az atmoszférikus billentyűjáték és az erőteljes gitár riffek éjszakai lehangoltságba taszítják a hallgatót, és olyan világot mutatnak be, melyet senki nem látott még korábban. Angol szövegekkel.

Dalsorrend:

1. The Fall Of The Mortal Aspirations
2. Cosmos Inside
3. My Birds Of Misfortune
4. A Fading Scent Of Cinnamon And Naked
5. Watching A Luna Becomes Thy Face
6. The Silhouette Of Despair
7. Escape To The Stars
8. Suicide As The Destined End
9. A Ravens Fade

http://www.myspace.com/raventale

február 06.,
február 24.,
március 11.,