Kiss érdekességek

Május 28-án Budapesten, a Papp László Sportarénában lép fel a Kiss, jöjjön egy csokornyi érdekesség a legendás csapatról és tagjairól:

– A Kiss gyökerei egy Wicked Lester nevű csapathoz vezethetők vissza, amiben Gene és Paul már együtt játszott. Azonban semmilyen sikert nem értek el, a demójukat a kiadók visszautasították, így Simmons és Stanley 1972-ben feloszlatták a Wicked Lester-t, és új együttes alapításába kezdtek. Ez lett a Kiss.

– A legenda szerint Paul-t és Gene-t a hetvenes években a zenén kívül csak a csajozás érdekelte. Gene Simmons ezt a szokását mai napig tartja; saját bevallása szerint közel 5 ezer nővel volt eddig együtt, amit dokumentált is – mindegyikükről fotója van.
_ELVALASZTO_

– a zenekart az egész világon könnyen azonosítják az arcfestésükről és a fellépő ruhájukról, amely védjegyükké vált pályafutásuk során. Azonban a karaktereket nem az együttes tagjai, hanem korai rajongóik és barátaik találták ki. Így lett Démon (Gene Simmons – basszusgitár), a cinizmusa és a sötétebb oldala miatt; Csillagfiú (Paul Stanley – ének, ritmusgitár), a reménytelenül romantikus; Űrember (Ace Frehley – szólógitár) és Macskaember (Peter Criss – dob). Bár az évek folyamán voltak tagcserék, a karakterek megmaradtak, a jelenlegi szólógitáros Tommy Thayer is egyfajta űrruhát, illetve a dobos Eric Singer macskaember öltözéket visel a fellépések alkalmával.

Gene Simmons Chaim Witz néven született Izraelben, magyar szülők gyermekeként. Bár soha egy percet nem élt Magyarországon, a mai napig nagyon jól ért és szinte folyékonyan beszél magyarul.

Paul Stanley eredetileg Stanley Harvey Eisen néven született New York-ban, itt ismerkedett meg a hatvanas évek végén Gene Simmons-szal is.

– A Kiss első koncertjét 1973. január 30-án adta, New Yorkban, a Queens-i Popcorn klubban.

– A Kiss volt az első banda, akiknél a külsőségek és a show elemek nagyon fontos szerephez jutottak a koncerteken – igazából az ő karrierjük indította el a látványos, show-szerű, óriási rock- és pop koncertek divatját szerte a világon.

– A Kiss első logoja évekig tiltott volt Németországban, mert a két S-betű túlságosan hasonlított az SS korábbi logojára. Ebben az időben a banda – csak a német területen – fordított z-vel helyettesítette az s betűket.

– 1978-ban az NBC készítette és mutatta be a Kiss Meets The Phantom Of The Park című TV filmet, ami az év egyik legnagyobb nézettségű TV műsora volt – és természetesen a Kiss együttesre épült. A zenekar tagjai szupererővel rendelkeztek, amit be is kellett vetniük a gonosz ellen…

Kiss tagjai szerepeltek pár éve a Scooby Doo rajzfilm egyik részében, Halloween idején riogatták a szereplőket, saját magukat alakítva. Ezen felül szintén magukat alakították a Detroit Rock City című mozifilmben, amelyben a Terminátor II-ben sztárrá vált tini, Edward Furlong volt a főszereplő.

– 1978. szeptember 18-án, a zeneiparban teljesen szokatlanul, mind a négy tag egyszerre jelentette meg szólóalbumát – és valamennyi siker lett! Több mint 1 millió példányt szállítottak ki belőlük az első napon.

– A Kiss mindig is erős volt az ajándéktárgyak eladásában. A szokásos polók – sapkák – bögréken túl azonban az ő kínálatukban kapható Kiss símaszk (a tagok arcfestésével), hamutartó, komplett halloween jelmez, sminkkészlet, képregény, telefonos előlap, és még eredeti Kiss bor is!
 
– Az I Was Made For Loving You Baby az első rock kislemez, amiből több mint 1 millió példány kelt el az USA-ban.

– A hivatalos Kiss rajongói klubot Kiss Army-nak hívják, és a tagság páratlan előnyöket élvez a lemezmegjelenések, turnék, koncertek vagy zenekari találkozók esetében.

– Nem a magyar Kiss Forever Band az egyetlen Kiss „hasonmás” zenekar a világon, több tucatnyi tribute formáció létezik; például a belga KISStory, a francia Diaman Noir, a szintén magyar Ace Is God is több éve lép fel rendszeresen. Az USA-ban szinte nincs olyan nagyváros, ahol ne lenne Kiss hasonmás zenekar, kezdve a Kissnation, Kiss Alive, Destroyer, Strutter csapatoktól egészen a csak nőkből álló Kisses bandáig.

Kiss érdekességek (2 komment)