Anneke duplázik november végén!

A ’90-es évek második felében robbant be a honi szomorúmetalosok lejátszóiba a holland The Gathering. Már akkoriban is kiemelkedtek a hasonló csapatok közül azzal, hogy a szomorú, borult hangulatú dalokat úgy is hitelesen adták elő, hogy énekesnőjük végig mosolygott a koncerteken. A csapat később egyre inkább az elszállós, pszichedelikus rock fele mozdult el, még több teret adva a még mosolygósabbá váló Anneke van Giersbergennek.
_ELVALASZTO_

Nálunk egyértelműen a Sziget nagyszínpados koncert jelentette a csúcsot, ahol a délutáni időpont ellenére is ezreket varázsoltak el. Ezután Anneke kiszállt a zenekarból, hogy anyai teendőire és szólóprojektjére koncentráljon. Előbbivel szerencsére már egész jól áll, így egyre több ideje jut az Agua de Annique nevű formációra is.
Az új, könnyedebb zenei irány (és hősnőnk varázslatos kisugárzása) miatt Anneke mára Hollandia egyik legkedveltebb popénekesnője lett. Régi és új repertoárjából tavaly decemberben már hallhattunk egy koncertnyi anyagot – ekkor Danny Cavanagh (Anathema) társaságában töltöttek meg emberekkel és gyönyörű hangokkal egy színházat.
A Pécs 2010 iroda és a Negative Art együttműködésének köszönhetően Anneke most a teljes zenekarával tér vissza hozzánk. Ebben a formációban a gitáros (a kezdetektől 1997-ig) a The Gatheringben játszott, a basszusgitáros pedig Jamie Cavanagh (Anathema), a doboknál pedig Anneke férje (Rob Snijders) ül, aki nem olyan csapatokban zenél(t), mint a kvadrofon koncertjeiről hires KONG, a doom alapmű Celestial Season és a sivatagi rockban utazó Garcia Plays Kyuss.
A pécsi koncert a Local Heroes Yourope nevű tehetségkutatón lesz, ahol az Agua de Annique lesz a sztárvendég, míg a budapesti koncert a Negative Art és sok-sok koncertlátogató kedvenc helyszínén, az A38 Hajón lesz.
A budapesti koncertre november közepéig 500 Ft kedvezménnyel kaphatók a jegyek a Ticket Express és a Ticketportal eladóhelyein, valamint számos független terjesztőnél és az A38 Hajón.

január 09.,
február 06.,