Stardrive – aktuális

Friss hírek a Stardrive háza tájáról. (forrás: stardrive.hu)
“Mindenek előtt talán a legfontosabb történés az, hogy megint csak basszusgitáros nélkül maradtunk. Ehhez nem személyes, inkább zenei nézeteltérések vezettek. Ma úgy látjuk, hogy nem keresünk azonnal új bőgőst, hanem egyelőre beugró zenészekkel folytatjuk tovább. Így alakul a banda jelenlegi felállása: Cselényi Csaba – ének, Ács Sándor – gitár, Papp Lajos Maci – gitár, Fazekas Pál – dobok.

A másik nagyon fontos hírünk, hogy december 23-án újra színpadra állunk Karcagon az Ifiházban. Ennek a fellépésnek két apropója van. Az egyik az, hogy a Stardrive 2011-ben lesz tíz éves, azonban nem akarunk egy szokványos és unalmas, hivatalos szülinapi bulit rendezni. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy meglehetősen hosszú, régi dalokat és feldolgozásokat is felvonultató bulit tartunk, melynek során érdekes történeteket mesélünk a zenekar eddigi működéséről, sőt, bizonyos dalcsokrok után kérdéseket is tehettek fel a csapat tagjaihoz.

A tervek szerint a basszusgitárt Papp Sanyi alias Purgó, valamint Feke Zsolti (Brakeshoes Band) barátaink fogják kezelni. Az est különleges vendége Kemencei Balázs (Stonedirt, Wall of Sleep) gitáristen lesz, aki két dalban is színpadra áll velünk. Nem kis mutatványt fog előadni, az egyszer biztos.

A koncert másik apropója pedig az, hogy a Vöröskereszt Karcagi Szervezetével karöltve adománygyűjtést rendezünk az iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésére. A buli ingyenes lesz, viszont támogatói jegyet vásárolhatnak a segíteni kívánók.

Legutolsó hírünk gondolom minden fanatikus hívünknek örömteli lesz. Mégpedig azért, mert hamarosan stúdióba vonulunk, és rögzítünk egy négyszámos EP-ét, amelyen egy vadiúj dal, egy feldolgozás, és két régi dal átirata fog szerepelni. A felvételt analóg technikával fogjuk szalagra rögzíteni, mindössze a mastering lesz digitális. Többet egyelőre ezzel kapcsolatban nem árulhatunk el, talán csak annyit, hogy az EP megjelenését jövő tavaszra tervezzük.”

Roading 2020s Tour
június 27.
Piratefest Budapest
július 03.