ICS Vortex szólóalbum

A Dimmu Borgir előző basszusgitárosa, I.C.S. Vortex (azaz Simen Hestnæs) az alábbi közleményt publikálta új szóló albumával, Storm Seeker-rel kapcsolatban:
“Szevasztok! Végre megkaptam az első ICS Vortex album maszter szalagját! A Storm Seeker-en 11 dal lesz, groovos témák és kristálytiszta ének 45 percben. Mocskos fémfazékban kotyvasztott, összetevőit tekintve black metallal kevert stoner rock, 70-es évek progresszív cuccai pagan elemekkel és alternatív témák norvég módra. Néhány dalcím: Skoal!, Dogsmacked, Oil In Water és Odin’s Tree.
Egy éve dolgozgatok az anyagon a Toproom Studioban Børge Finstad hangmérnökkel. Régi öreg cimborám a Borknagar-ból, Asgeir Mickelson (Sarke, Spiral Architect) püföli a dobokat, Terje “Cyrus” Andersen pedig néhány szólóval szállt be. A keverést Børge, Asgeir és én csináltuk. Folyamatban a lemezszerződés, 2011 késő tavaszra várjuk a kiadást.
A szóló projekt jóformán bandává fejlődött most már, lesznek koncertek is a jövőben, a felvételeket készítő felállást Jens F. Ryland (Borknagar) gitáros egészíti ki és Steinar Gundersen (Spiral Architect, Sarke) basszusgitáros.”
Csak múltidézésként: I.C.S. Vortex-et és a Mustis billentyűst még tavaly augusztusban vágták ki a Dimmu Borgir-ból.

Rock Maraton Rock Maraton
október 07.