Nem vicces Nagypénteken punkoskodni

Nagypéntek a keresztény felekezetek szerint a húsvét előtti péntek. Ezen a napon emlékeznek meg Jézus Krisztus kereszthaláláról  – írja a Wikipedia, idén tehát április 22-e péntekre esik.
Az ausztráliai Victoria az ország második legnagyobb állama, itt került volna sor egy Easter Mass 11 nevű rendezvényre – ha a fogyasztóvédők (!) nem titltják be a vallás becsmérlése és az erőszakos felharangozó miatt. Bár a forráscikkek kereszténység gyűlülő heavy metal bandák fellépésére hivatkoznak, a bilit a Jesus Christ nevű punk banda borította ki. A Sydney-ből származó, GG Allin-nak tisztelgő zenekar célja természetesen elsősorban a botránykeltés, de ezen senki nem lepődik meg, aki ismerte az említett úriembert. A Jesus Christ Allin becenevű amerikai művész ugyanis rendszeresen szanaszét szarta a színpadot és előszeretettel dobálta vele a közönséget is.
Visszatérve az Easter Mass 11-re, az esemény szlogenje a következőképpen hangzott: „Ezen, a keresztény naptár számára legfontosabb napon, Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus nem a bűneinkért, hanem a szórakoztatásunk miatt pusztítja el magát.”