Disturbed és Nyugat Memphisi Hármas

Egy régi, de annál érdekesebb sztori következik, arról a WM3 néven elhíresült esetről, amiről nem nagyon lehetett vagy lehet hallani az itthoni médiában.
1993. május 5-én, az Arkansas állambeli Memphis város nyugati részében három, rituális módon megölt nyolc éves kisfiú holttestére bukkantak, a helyi sajtó természetesen rögtön sátánista szeánsznak titulálta az esetet.
A lassan 18 éve történt gyilkosságokért a fenti képen látható három fiatal, akkor 18 éves srácot ítélték el. Jessie Misskelley életfogytiglant, Jason Baldwin negyven évvel meghosszabbított életfogytiglant, Damien Echols pedig méreg általi halálbüntetést kapott, ő azóta is a halálsoron “várja” a büntetését.
Csakhogy. Nem volt semmilyen tényszerű bizonyíték. Nem volt meg a gyilkos fegyver, nem volt motiváció, nem volt kapcsolat az áldozatokkal, ehelyett Damien fekete haját, a heavy metal pólókat és az általa olvasott Stephen King könyveket hozták fel bizonyítékként arra, hogy a srácok áldozatot mutattak be a sátánnak. (Tudjátok milyen ez, ilyenkor nagy a nyomás és mindenképp kell egy bűnbak.)
Azóta számos bizonyíték került elő, ami azt mutatja, téves ítélet született. Pl. a helyszínen talált és lefoglalt tárgyak semelyikén nem találtak a három elítélt DNS-ből, 2009-ben pedig Dr. Werner Spitz, egy híres törvényszéki patológus megállapította, hogy a korábban késszúrásnak tartott sebhelyek a gyerekek testén a halál beállta után, ragadozó állatok által származnak.
A WM3 számára kedvező döntés először 2010. novemberében született, amikor is új meghallgatásokat rendeltek el, ezek 2011 (!) decemberében fognak kezdődni.

Hogy hogy jön mindez ide azon kívül, hogy ne hordjatok metal pólókat? A Disturbed zenekar egy korábban kiadatlan dalt kínál letöltésre $0.99-ért, a híres amerikai metal banda a befolyt összeget egy az egyben a Damien Echols Defense Fund javára ajánlja fel. A dal címe egyszerűen csak “3”…

október 21.,