Zyklon

A norvég ZYKLON ezen a héten vonul be a svéd Fredman Studio-ba, hogy elvégezzék „Disintegrate” című új albumuk keverését. A felvételek a norvégiai Akkerhaugen Lydstudio-ban zajlottak. Az albumot május 15-én jelenteti meg a Candlelight Records.

Samoth, a banda gitárosa nem rég így nyilatkozott a Decibel magazinban az új CD-ről: „Nem lesz túlságosan eltérő az előző lemeztől, viszont összességében jobb dalok kerülnek rá, tulajdonképpen az ‘Aeon’ egy erőteljes folytatása. Lesz a lemezen néhány dal, mely az atmoszférikusabb oldalt erősíti, és ezekben sok indusztriális elem lesz hallható.  Igazából az album keveréke lesz a jól megszokott gyors, intenzív brutalitásnak, és a súlyos, grúvos (nemtom a groovy-t hogy lehet normálisan magyarra fordítani… – szerk.) témáknak. Néhány nóta tartalmaz majd melodikus részeket is, de nem ez lesz a jellemző.”

A CD-n a következő dalok kapnak helyet: „Wrenched”, „Cold Grave”, „Disintegrate”, „In Hindsight”, „Skinned and Endangered”, „Vulture”, „Subversive Faith”, „Underdog”, „Ways of the World”, és „Vile Ritual”.

„Azt hiszem nehéz lenne egyetlen kedvenc dalt kiemelni a lemezről” – válaszolta Samoth a Decibel kérdésére. „Mindegyik nagyon friss még most. De amit leginkább élveztem a stúdióban, azok a középtempós, súlyos és húzós cuccok. Persze  azért sok dal van, ami rendkívül gyors. Néhány dal még nagyon friss; az egyik dal például az utolsó stúdiózás előtti próbán készült el, és mindössze kb. négyszer játszottuk el együtt, teljes felállásban. Ugyan már 2004-ben elkezdtük írni és próbálni az ötleteket, de igazából tavaly ősszel láttunk neki a egész összerakásának. Sokáig tartott, de azt hiszem megérte a ráfordított időt!”

A ZYKLON első DVD-je „Storm Detonation Live” címmel március 13-án jelenik meg a Candlelight kiadó által. Látható és hallgató lesz rajta a 2004-es Party.San Open Air fesztiválos koncertjük, backstage jelenetek, néhány felvétel az új album próbáiról, valamint a „Psyklon Aeon” és a „Core Solution” dalokra készült videoklippek.
March of Beasts March of Beasts
március 01.