Obscene Extreme 2013 – már csak pár nap!

Ismét eltelt egy év, és ezzel együtt eljutottunk nyári naptárunk egyik kedvenc bejegyzéséhez: 2013. július 3-án ugyanis, vagyis nem több, mint két nap múlva rajtol az Obscene Extreme fesztivál. A trutnovi csatatéren az extrém grind/death/crust stílusok krémje őrjíti meg az erre fogékony közönségét, velünk együtt. És nem csak velünk: a CNN egy friss összeállításában ugyanis beválasztotta az OEF-et a világ 50 legjobb nyári fesztiválja közé (metal vonalon mellé csak a Wacken meg a Hellfest került, ami azért csak jelent valamit). Ne feletkezzünk meg az Obscene Extreme okostelefonos alkalmazásáról sem, mely letölthető Android és iPhone platformokra a hivatalos piacterekről, ingyen. Az elektronikus programfüzetben minden fellépő bandáról találunk információt, csakúgy mint az időbeosztásról, valamint általános információt és térképet is olvashatunk.
Érdemes már a szerdai 0. napra érkezni, egyrészt a jobb sátorhelyek miatt, másrészt mert aznap van Nagarum kollega kedvenc freak fesztiválja, ahol a játékos kedvűek mérhetik össze tudásukat, kitartásukat és ügyességüket mókás versenyek formájában. És idén mutatkozik be először a Doom Fest is, ami szintén a 0. nap része, Esoteric, Hooded Manace, Evoken…  és a lustábbak idén is igénybe vehetik a rendezvény teljes arc- és hajszőrzet átalakítást biztosító szolgáltatását a karaokeval összekötött Mustache barban!
A 15. születésnapját ünneplő rendezvényen új hangtechnika bizergálja majd a dobhártyánkat, a K1 rendszert olyan bandák is használják, mint pl. a Metallica vagy a Red Hot Chilli Peppers. Ők persze itt nem lépnek fel, helyettük viszont még van két, itt be nem mutatott zenekar:
Cave Have Rod: a laza kínai srácok kb. két hete kapták meg a cseh vízumot, így tiszteletüket teszik ők is és bemutatják a cartoon-grindcorenak titulált muzsikájukat, mely nem fogja mellőzni a humort sem. A cseh Smashing Dumplings is hasonló vízen evez, az ő hivatalos stílusmegnevezésük a gasztronómia-grindcore…
Találkozunk Trutnovban!