Surrender of Divinity – Avaejee eltávozott

Egy magát sátánistának valló „rajongó” vette el az 1997 óta létező thaiföldi black metalos Surrender Of Divinity zenekar fronteberének életét.

Samong ‘Avaejee’ Traisatthára a felesége talált rá, az elkövető több, mint harminc késszúrást ejtett az áldozaton. Rögtön megnevezte a tettest, de az ügy amúgy is megoldódott: Prakarn Harnphanbusakorn saját facebook üzenőfalán dicsekedett el tettével és tett közzé fotókat a gyilkosság helyszínéről. Már egy ideje tervezi a saját halálát, de azt gondolta, előbb végeznie kellene valaki olyannal, aki beszennyezi a sátánizmus eszméit. A gyerekek és a nők életének kioltásától viszont elhatárolódott. Kifejtette még, hogy senkinek nem kellene magát sátánistának nevezni, aki nem gondolja azt komolyan, és ha ő nem, előbb-utóbb más tette volna ezt meg.

A zenekar az alábbi nyilatkozatban vett búcsút frontemberétől:

„Avaeee, az énekes / basszgitárosunk és elsősorban vértestvérünk, tegnap lelte halálát egy kegyetlen gyilkos kezei által. Nincsenek szavaink a veszteségre. Pihenj békében, testvér. A legfeketébb lángjaink világítsanak örökké.”