Nucleanus – itt a bemutatkozás

Elkészült a budapesti Nucleanus zenekar bemutatkozó promóanyaga. A 3 számot tartalmazó demót a Bandcamp oldalukon meg lehet hallgatni és le is tölthető.

A Nucleanus 2011 végén alakult a Steal This System nevű System Of A Down tribute zenekar romjain. A három taghoz (Kanyó László –  basszusgitár, vokál, Kocsi Miklós- baritone gitár, vokál, Hajdú Farkas – dobok – ő a Noa Rockban is játszik) 2012-ben csatlakozott Tóth Balázs (Nepride, ex-Goatstalker) énekes, így az utolsó mozaikkocka is a helyére került. A Nucleanus-szal egy fiatalkori álma vált valóra a tagoknak, nevezetesen, hogy az extrém muzsikák irányába kalandozzanak el. Volt már eddig néhány klubfellépésük olyan együttesek társaságában, mint a norvég La Casa Fantom, a brazil Subterror, Defy, vagy itthonról a Jack, Toportyán Férgek. Már dolgoznak első nagylemezükön, amit őszre terveznek.

Műfajként leginkább az extreme metal kifejezést tartják találónak, mivel a különböző thrash és death elemek mellett nem ritkák a gyors grindcore tempók és témák sem. A zenekar szívesen várja az esetleges koncertlehetőségeket, klubok, fesztiválok meghívását és hasonló stílusban mozgó zenekarok megkeresését.

Hexvessel Hexvessel
április 24.